ΕΛΛΑΔΑ

Κλειστοί δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας λόγω των συλλαλητηρίων

Κλειστοί δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας λόγω των συλλαλητηρίων
INTIME

Πορεία προς τη Βουλή πραγματοποιούν αυτή την ώρα φοιτητές, που νωρίτερα πραγματοποίησαν συγκέντρωση στα Προπύλαια. Οι δρόμοι γύρω από το κέντρο της Αθήνας είναι κλειστοί.

Συγκεκριμένα η κάθοδος της Βασιλίσσης Σοφίας από το Χίλτον, η Πανεπιστημίου, η Σταδίου και η Αμαλίας προς Σύνταγμα, είναι απροσπέλαστες για τα οχήματα.

Οι φοιτητές διεκδικούν, όπως τονίζουν, «σύγχρονες σπουδές με δικαιώματα, ένα πτυχίο υψηλού επιπέδου ανά επιστημονικό αντικείμενο που να κατοχυρώνει την πλήρη πρόσβαση στο επάγγελμα και όχι Πανεπιστήμιο με "άσυλο"».

Μεταξύ άλλων, ζητούν αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για την εκπαίδευση στον νέο κρατικό προϋπολογισμό, να πραγματοποιηθούν όλες οη μετεγγραφές, λύση στο ζήτημα της στέγασης των φοιτητών με ανέγερση νέων εστιών και επινοικίαση δωματίων για όσους μείνουν εκτός. Παράλληλα, τάσσονται κατά των διαγραφών φοιτητών, της κατάργησης του ασύλου και της ισοτίμησης κολεγίων - Πανεπιστημίων.

Σύμφωνα με το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ) στη συγκέντρωση συμμετέχουν πάνω από 78 φοιτητικοί σύλλογοι και Συνελεύσεις ετών από όλη την Ελλάδα.

Άλλες δύο συγκεντρώσεις στο πρόγραμμα

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα εκτός από τη συγκέντρωση των φοιτητών θα πραγματοποιηθούν άλλες δύο συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στο κέντρο της Αθήνας, η μία από τα μέλη του ΠΑΜΕ και η άλλη από αντιρατσιστικές οργανώσεις.

Για αυτή την ώρα είναι προγραμματισμένη η πορεία του ΠΑΜΕ, με προορισμό την Βουλή, όπου θα διαμαρτυρηθούν για το νομοσχέδιο για το άσυλο, το οποίο σήμερα ψηφίζεται στη Βουλή.

Τέλος, στις 6 το απόγευμα, για τον ίδιο λόγο, αντιρατσιστικές οργανώσεις θα συγκεντρωθούν στα Προπύλαια και θα ακολουθήσει νέα πορεία προς τη Βουλή.

Οι οργανώσεις που μετέχουν στην πορεία είναι οι: ΚΕΕΡΦΑ-Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή, Κοινότητα Αφγανών Μεταναστών και Προσφύγων στην Ελλάδα, Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδος "Η Ενότητα", Δίκτυο Αφρικανών στην Ελλάδα, Μουσουλμανική Ένωση Ελλάδος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ