ΕΛΛΑΔΑ

Επεισόδια στο φοιτητικό συλλαλητήριο στην Αθήνα

Επεισόδια στο φοιτητικό συλλαλητήριο στην Αθήνα
Φωτογραφία αρχείου INTIME

Επεισόδια μικρής έκτασης σημειώθηκαν το μεσημέρι της Πέμπτης μετά τη λήξη του φοιτητικού συλλαλητηρίου, στο Σύνταγμα. Ομάδα κουκουλοφόρων πέταξε βόμβες μολότοφ, πέτρες και διάφορα άλλα αντικείμενα προς τις αστυνομικές δυνάμεις, που βρίσκονται στην Βασ. Σοφίας.

Διμοιρία των ΜΑΤ απώθησε τους κουκουλοφόρους από το σημείο, ενώ σημειώνεται ακόμη, ότι έως αυτή την ώρα η αστυνομία δεν έχει προχωρήσει σε προαγωγές.

Νωρίτερα οι φοιτητές πραγματοποίησαν συγκέντρωση στα Προπύλαια και πορεία προς τη Βουλή.

Οι φοιτητές διεκδικούν, όπως τονίζουν, «σύγχρονες σπουδές με δικαιώματα, ένα πτυχίο υψηλού επιπέδου ανά επιστημονικό αντικείμενο που να κατοχυρώνει την πλήρη πρόσβαση στο επάγγελμα και όχι πανεπιστήμιο με "άσυλο"».

Μεταξύ άλλων, ζητούν αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για την εκπαίδευση στον νέο κρατικό προϋπολογισμό, να πραγματοποιηθούν όλες οι μετεγγραφές, λύση στο ζήτημα της στέγασης των φοιτητών με ανέγερση νέων εστιών και επινοικίαση δωματίων, για όσους μείνουν εκτός. Παράλληλα, τάσσονται κατά των διαγραφών φοιτητών, της κατάργησης του ασύλου και της ισοτίμησης κολεγίων - Πανεπιστημίων.

Σύμφωνα με το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ), στη συγκέντρωση συμμετέχουν περισσότεροι από 78 φοιτητικοί σύλλογοι και Συνελεύσεις ετών από όλη την Ελλάδα.

Οι δρόμοι γύρω από το κέντρο της Αθήνας είναι κλειστοί.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ