Κως: Ένταση στο λιμάνι - Δήμαρχος και κάτοικοι εμπόδισαν την άφιξη μεταναστών
Ένταση προκλήθηκε στο λιμάνι της Κω, λίγο μετά τα μεσάνυχτα, όταν ο δήμαρχος του νησιού μαζί με αξιωματούχους του Δήμου έφτασαν στο σημείο, διαμαρτυρόμενοι για τις νέες αφίξεις μεταναστών.
Όπως μετέδωσε η ιστοσελίδα kosnews24.gr, μετά τους 50 μετανάστες που μεταφέρθηκαν από τη Σύμη στην Κω, υπήρξε η πληροφορία πως ακόμη 60 άτομα θα έφταναν στην Κω από το Καστελλόριζο γύρω στη 01:00 με το πλοίο της γραμμής.
Μόλις έδεσε, ο δήμαρχος μαζί με πολίτες ανέβηκαν στο καράβι και, αφού συνομίλησαν με τον καπετάνιο και διευθέτησαν κάποια έγγραφα, το πλοίο με τους μετανάστες και τους συνοδούς αστυνομικούς, αναχώρησε για το λιμάνι του Πειραιά.
Στο νησί της Κω βρίσκονται περίπου 4.500 πρόσφυγες και μετανάστες.
Πριν το συμβάν, ο δήμαρχος είχε κάνει την παρακάτω ανάρτηση στα social media:
Στη Βουλή αύριο ο πρωθυπουργός, στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για το κράτους Δικαίου
17:34
Τουρκία: Η στιγμή που ο ένοπλος άνοιξε πυρ σε σχολείο - Συγκλονιστικό βίντεο (vid)
17:28
Αντιπροσωπεία του Πακιστάν στο Ιράν με μήνυμα από τις ΗΠΑ για τον δεύτερο γύρο συνομιλιών
17:16
ΜΕ ΠΕΝΤΕ ΟΠΛΑ ΜΠΗΚΕ ΣΤΟ ΚΤΗΡΙΟ: Τουρκία: Πώς έγινε το μακελειό στο σχολείο - Συνελήφθη ο πατέρας του δράστη (vids)
17:13