ΕΛΛΑΔΑ

Έγκλημα στα Μέγαρα: «Μου έριξε στο πόδι και μετά πυροβόλησε τρεις φορές το σύζυγό μου»

Έγκλημα στα Μέγαρα: «Μου έριξε στο πόδι και μετά πυροβόλησε τρεις φορές το σύζυγό μου»
ΙΝΤΙΜΕ/ ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Συγκλονίζουν οι νέες μαρτυρίες και καταθέσεις που βλέπουν το «φως» της δημοσιότητας, στην υπόθεση της οικογενειακής τραγωδίας στα Μέγαρα.  

Όλα έγιναν το βράδυ της Πέμπτης, 31 Οκτωβρίου, όταν ο 51χρονος σωφρονιστικός υπάλληλος εισέβαλε στο σπίτι του κουνιάδου του και πυροβόλησε εκείνον και τη σύζυγό του.

Ο 48χρονος γιατρός υπέκυψε στα τραύματά του, κατά την μεταφορά του στο νοσοκομείο, ενώ η 43χρονη νοσηλεύεται στο Θριάσιο.

Την ίδια στιγμή, συνάδελφος του 48χρονου γιατρού, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ανέφερε ότι γνώριζε για τις απειλές που δεχόταν το θύμα από τον γαμπρό του.

«Ήταν γνωστές κάποιες απειλές εκ μέρους του γαμπρού του. Δεν φοβόταν, ήξερε ότι είναι προβληματική κατάσταση, τον απασχολούσε, είχε δεχτεί απειλές για τη ζωή του στο παρελθόν και μου τις είχε αναφέρει. Ο γαμπρός του χώρισε με την γυναίκα του και κατηγορούσε την υπόλοιπη οικογένεια της συζύγου του, για το γεγονός ότι δεν ευνοούν τη σχέση».

Σημειώνεται ότι ο 51χρονος δράστης, που παραδόθηκε αυτοβούλως στις αστυνομικές αρχές, έχει λάβει προθεσμία για να απολογηθεί ενώπιον εισαγγελέα την ερχόμενη Τρίτη, 5 Νοεμβρίου.

«Είμαι άρρωστος, δεν θυμάμαι τι έκανα»

«Δεν θυμάμαι τίποτα, δε θυμάμαι τι έκανα, είμαι άρρωστος άνθρωπος. Σε μία κίνηση απελπισίας πήρα το όπλο και άρχισα να πυροβολώ», φέρεται να είπε στους αστυνομικούς ο 51χρονος σωφρονιστικός υπάλληλος.

Ο δράστης φέρεται να αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα, καθώς προσκόμισε στους αστυνομικούς ιατρικά έγγραφα, αλλά και τη φαρμακευτική αγωγή την οποία ισχυρίζεται ότι λαμβάνει.

Ξάδελφος της 43χρονης γυναίκας, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, είπε πως η κατάσταση της υγείας της γυναίκας είναι καλή και δεν διατρέχει κανέναν κίνδυνο.

Μάλιστα, διέψευσε πως ο άνδρας δολοφονήθηκε μπροστά στα μάτια των τριών παιδιών του, πληροφορία που είχε γίνει γνωστή τις πρώτες ώρες μετά το έγκλημα.

Τι κατέθεσε στην αστυνομία η σύζυγος του δράστη

«Έβγαλε όπλο και με πυροβόλησε στο πόδι. Τρόμαξα και μπήκα μέσα στο σπίτι. Πυροβόλησε τρεις φορές τον σύζυγό μου. Άκουσα τον άντρα μου να του λέει “ηρέμησε, θα μιλήσουμε και θα τα βρούμε"», φέρεται να είπε, μεταξύ άλλων, η 43χρονη στην κατάθεσή της, σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Σύμφωνα με τα όσα κατέθεσε η σύζυγος του δράστη και αδελφή του θύματος, ο 51χρονος σωφρονιστικός υπάλληλος απειλούσε εδώ και μήνες την οικογένεια.

«Θα τα πληρώσει όλα ο αδελφός σου», φέρεται να της είχε πει ο συλληφθείς το καλοκαίρι, όπως ισχυρίζεται η ίδια.

Το ζευγάρι ήταν παντρεμένο τέσσερα χρόνια, όμως τον τελευταίο χρόνο η σύζυγος είχε ζητήσει διαζύγιο και είχε φύγει από το σπίτι μαζί με το παιδί τους.

Οι πληροφορίες του Star αναφέρουν πως την ημέρα της δολοφονίας, ο 51χρονος είχε επισκεφτεί το παιδί και τη γυναίκα του, ενώ δεν ήταν προγραμματισμένο. Κάθισε μαζί τους λίγα λεπτά και στη συνέχεια πήγε στο σπίτι του κουνιάδου του.



Την ίδια ημέρα, όπως αναφέρει η ίδια πηγή, οι δικηγόροι των δύο πλευρών κατέληξαν στο ιδιωτικό συμφωνητικό για τη λύση του γάμου.

Μιλώντας σε συγγενικά του πρόσωπα, ο δράστης φέρεται να δήλωσε πως αγαπούσε παθολογικά τη γυναίκα του, όμως η οικογένειά της τον μείωνε συνεχώς.

«Το σπίτι μου δεν ήθελα να το χαλάσω. Η οικογένεια της γυναίκας μου με μείωσε συνεχώς γιατί είμαι διοικητικός υπάλληλος και αυτοί γιατροί. Έχασα τη γη κάτω από τα πόδια μου όταν μου είπε να χωρίσουμε. Έφυγε από το σπίτι, παίρνοντας το παιδί. Αγαπούσα παθολογικά τη γυναίκα μου. Δεν ήθελα να σκοτώσω κανέναν. Δεν ξέρω πώς έγινε… ό,τι έγινε. Έφυγα από το σπίτι και περιπλανιόμουν στους δρόμους και μετά από λίγη ώρα ειδοποίησα τον αδελφό μου και παραδόθηκα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ