ΕΛΛΑΔΑ

«Τον στρίμωξαν και τον κρέμασαν στον τοίχο»: Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ καταγγέλλει επίθεση κατά μέλους της

«Τον στρίμωξαν και τον κρέμασαν στον τοίχο»: Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ καταγγέλλει επίθεση κατά μέλους της
ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ/INTIME

Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης καταγγέλλει πως μέλος της έπεσε θύμα επίθεσης κατά τη διάρκεια συζήτησης επί ενός ψηφίσματος στις δομές του Πανεπιστημίου.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται σε ανακοίνωση της οργάνωσης: «Σήμερα, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και του Συλλόγου Φοιτητών Νομικής γίναμε αυτόπτες μάρτυρες μιας σοβαρής περίπτωσης τραμπουκισμού σε βάρος της ΔΑΠ – ΝΔΦΚ από μέλη των ΕΑΑΚ – CONTRA LEGEM».

Στο ίδιο κείμενο σημειώνουν πως ύστερα από μία υβριστική επίθεση, τα εν λόγω μέλη άσκησαν «σωματική βία εις βάρος μέλους της ΔΑΠ – ΝΔΦΚ, όπου με τη στοχοποίηση από μέλος των ΕΑΑΚ στριμώχτηκε και κρεμάστηκε στον τοίχο, ενώ απειλούνταν για τη σωματική του ακεραιότητα, επειδή κλήθηκε να ηρεμήσει τα μέλη των ΕΑΑΚ».

«Ανεξαρτήτως ιδεολογικών πεποιθήσεων, ως ΔΑΠ – ΝΔΦΚ Νομικής ΑΠΘ εκτιμούμε ότι είναι απαράδεκτη η σημερινή εικόνα του Διοικητικού Συμβουλίου και υποστηρίζουμε τον διάλογο ως τον μοναδικό τρόπο επίλυσης των οποιονδήποτε διαφωνιών. Καλούμε σύσσωμη τη φοιτητική κοινότητα να καταδικάσει το ανεπίτρεπτο αυτό γεγονός και να επιδείξει τον δέοντα σεβασμό στις διαδικασίες και τα όργανα της σχολής», σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ