ΕΛΛΑΔΑ

Έκρηξη ΛΑΡΚΟ: Πώς σημειώθηκε η τραγωδία με τον νεκρό εργάτη

Έκρηξη ΛΑΡΚΟ: Πώς σημειώθηκε η τραγωδία με τον νεκρό εργάτη
ANA/ΝΙΚΟΣ ΑΞΕΛΗΣ/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πατέρας τριών παιδιών είναι ο εργάτης που έχασε τη ζωή του στο εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα, όπου σημειώθηκε έκρηξη σήμερα το πρωί. Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων δίνουν λεπτομέρειες σχετικά με τις συνθήκες θανάτου του 55χρονου.

Όπως σημειώνουν, το τραγικό δυστύχημα εξελίχθηκε νωρίς το πρωί στο τμήμα της κοκκοποίησης, εκεί δηλαδή που το μετάλλευμα βρίσκεται στην τελική του φάση.

Εξηγούν πως η κοκκοποίηση γίνεται με χρήση οξυγόνου και σημειώνουν πως σ’ εκείνο το σημείο και κάτω από άγνωστες συνθήκες προκλήθηκε έκρηξη και ο εργαζόμενος βρήκε τραγικό θάνατο γιατί ήταν πολύ κοντά στο σημείο της έκρηξης.

Σε κοντινή απόσταση ήταν άλλοι τρεις εργαζόμενοι, χωρίς όμως να πάθει κάποιος κάτι.Είναι χαρακτηριστικό ότι οι συνδικαλιστικές ενώσεις των εργαζομένων μιλούν συνεχώς για «απαξίωση του εργοστασίου» το τελευταίο διάστημα, για «συντηρήσεις οι οποίες δεν γίνονται στο χρόνο τους» και ζητούν από την κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις της και τα σχέδιά της σε σχέση με το μέλλον της βιομηχανίας.

Μάλιστα, στη Λάρυμνα αναμένουν και το διευθύνοντα σύμβουλο της ΛΑΡΚΟ για να έχουν μια συζήτηση μαζί του ελπίζοντας να πάρουν κάποιες απαντήσεις.

Να θυμίσουμε ότι πριν από 48 ώρες είχε καταγγελθεί και πάλι ένα παρόμοιο συμβάν, χωρίς ωστόσο να τραυματιστούν εργαζόμενοι, γεγονός το οποίο το αποδίδουν σε θέμα τύχης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ