Καταγγελία για ρατσιστική επίθεση κατά προσφυγόπουλου στη Θεσσαλονίκη
Διευθυντής σχολείου της Θεσσαλονίκης καταγγέλλει πως προσφυγόπουλο δέχθηκε επίθεση από άγνωστα άτομα. Η υπόθεση ερευνάται από το τμήμα ρατσιστικής βίας της ασφάλειας.
Το προσφυγόπουλο είναι μαθητής της Α’ τάξης Γυμνασίου σε σχολείο της Νεάπολης και σύμφωνα με τις πληροφορίες οι άγνωστοι του επιτέθηκαν και το απείλησαν να μην ξαναπάει στο σχολείο.
Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας ζήτησε έγγραφη ενημέρωση για τα γεγονότα, όπως αυτά καταγράφηκαν μέσα από μαρτυρίες εκπαιδευτικών και μαθητών.
«Είχα μια προφορική ενημέρωση για το περιστατικό και ζήτησα να διερευνηθεί εμπεριστατωμένα τι ακριβώς συνέβη και υπό ποιες συνθήκες. Δόθηκε εντολή και στη διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης να καταγραφούν όλα αυτά γραπτώς, να έχουμε εικόνα, ώστε να προχωρήσει άμεσα η έρευνα στα επόμενα στάδια», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο περιφερειακός διευθυντής, Αλέξανδρος Κόπτσης.
Για να συζητήσει το θέμα συγκάλεσε συνεδρίαση η Γ’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης.
«Ήταν ένα ρατσιστικό περιστατικό, απειλήθηκε ένα μικρό προσφυγάκι και μάλιστα θέτοντας σε κίνδυνο τη σωματική του ακεραιότητα και απειλώντας το να μην ξαναπάει στο σχολείο. Δίνουμε έναν αγώνα χρόνια τώρα για να ενταχθούν στην εκπαίδευση όλα τα προσφυγόπουλα, να έχουμε τάξεις υποδοχής. Έχουμε αρκετά προσφυγόπουλα στον Δήμο, τα οποία οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές τα έχουν αγκαλιάσει και τα βοηθούν. Η τοπική κοινωνία θα πρέπει να απαντήσει σε τέτοια ρατσιστικά περιστατικά και να μην αφήνει περιθώρια σε άτομα με φασιστικές συμπεριφορές να εκφοβίζουν και να εκτοξεύουν απειλές σε βάρος προσφύγων», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η πρόεδρος της Γ’ ΕΛΜΕ, Γιάννα Λαθήρα.
Παραδόσεις courier: Στον «αέρα» η ρύθμιση που απαγόρευε τα μετρητά - Τι αλλάζει στις πληρωμές
03:00
Νέα δεδομένα στις προσλήψεις: Aπό 1η Νοεμβρίου υποχρεωτική η αναγραφή του μισθού στις αγγελίες
02:00
Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας: Σε ποιους κλάδους επεκτείνεται - Τι αλλάζει
01:00
Πότε θα καταβληθούν οι συντάξεις Νοεμβρίου - Αναλυτικά οι ημερομηνίες πληρωμών
00:30