ΕΛΛΑΔΑ

Μέλος του Ρουβίκωνα συνελήφθη για επίθεση σε αστυνομικούς στα Εξάρχεια

Μέλος του Ρουβίκωνα συνελήφθη για επίθεση σε αστυνομικούς στα Εξάρχεια
INTIME NEWS / ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ

Ένα από τα πιο προβεβλημένα στελέχη της αναρχικής ομάδας Ρουβίκωνας που έχει πάρει μέρος σε πολλές επιθέσεις της αναρχικής ομάδας συνέλαβαν την Πέμπτη οι Αρχές, μετά από επεισόδια που σημειώθηκαν στα Εξάρχεια, με την κατηγορία της επίθεσης σε αστυνομικούς.

Όλα άρχισαν με την ενέδρα που έστησαν κουκουλοφόροι σε αστυνομικούς των ΜΑΤ και της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. στη διασταύρωση των οδών Τρικούπη και Μεθώνης. Πέταξαν μολότοφ σε βάρος των αστυνομικών, με αποτέλεσμα ένας αστυνομικός της ΔΙ.ΑΣ. να τραυματιστεί και να μεταφερθεί στο 401 ΓΣΝΕ, ενώ σοβαρές ζημιές προκλήθηκαν και στην υπηρεσιακή μηχανή.

Οι κουκουλοφόροι, μετά τη δολοφονική ενέργεια, κατάφεραν να εξαφανιστούν σαν κύριοι και να μη συλληφθεί κανείς για την επίθεση και τον τραυματισμό του αστυνομικού. Μετά το περιστατικό, διμοιρίες των ΜΑΤ και της ΟΠΚΕ έφτασαν στα Εξάρχεια και άρχισαν να κάνουν προσαγωγές υπόπτων και να οδηγήσουν 16 άτομα για εξακρίβωση στοιχείων στη ΓΑΔΑ.

Όμως, δημιουργήθηκε ένταση και επεισόδια έξω από ένα καφενείο στα Εξάρχεια όπου οι αστυνομικές δυνάμεις το περικύκλωσαν, προκαλώντας την αντίδραση των θαμώνων.

Μάλιστα, σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν οι αστυνομικοί, ένα άτομο τους πέταξε μπουκάλι στο κεφάλι και οι αστυνομικοί των ΜΑΤ αντέδρασαν, πετώντας κρότου λάμψης, ενώ συνέλαβαν κι ένα άτομο, με την κατηγορία της επίθεσης σε βάρος τους, που, όπως αποκαλύφθηκε αργότερα, πρόκειται για μέλος του Ρουβίκωνα.

Χρειάστηκαν διαπραγματεύσεις για αρκετή ώρα, ώστε να αποχωρήσουν τα ΜΑΤ από το συγκεκριμένο καφενείο και να απεγκλωβιστούν οι θαμώνες και να αποκλιμακωθεί η ένταση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ