ΕΛΛΑΔΑ

«Επαναστατική Αυτοάμυνα»: Αθώος δηλώνει ο ένας κατηγορούμενος

«Επαναστατική Αυτοάμυνα»: Αθώος δηλώνει ο ένας κατηγορούμενος
INTIME

Αθώος δηλώνει ο 41χρονος φερόμενος ως μέλος της οργάνωσης «Επαναστατική Αυτοάμυνα», ο οποίος συνελήφθη χθες στο πλαίσιο της εκτεταμένης επιχείρησης της Αντιτρομοκρατικής για την εξάρθρωση της οργάνωσης.

Σε μήνυμά του που δημοσιεύτηκε σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, ο 41χρονος αναφέρει μέσα από τα κρατητήρια της ΓΑΔΑ:

«Για άλλη μια φορά βρίσκομαι στην ΓΑΔΑ κατηγορούμενος για πράξεις που δεν έχω κάνει και στην ουσία είναι επειδή για άλλη μια φορά δεν σταμάτησα να αγωνίζομαι ενάντια στο κράτος και την εξουσία. Τα σενάρια που επεξεργάζεται η αντιτρομοκρατική δεν με πτοούν. Θα συνεχίσω να παλεύω ακλόνητος είτε έξω είτε μέσα από τις φυλακές».

Σημειώνεται ότι ο 41χρονος είχε συλληφθεί το 2010 από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, κατηγορούμενος για ένταξη και συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας», υπόθεση για την οποία καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης και αποφυλακίστηκε, την 12-02-2018, σύμφωνα με τις διατάξεις του αρ. 43 του Ν. 4489/2017 υπό τον όρο ανάκλησης του υπολοίπου της ποινής [τρία (3) έτη, έξι (6) μήνες και είκοσι έξι (26) ημέρες], σε περίπτωση που υποπέσει μέσα σε πέντε έτη από την αποφυλάκισή του σε νέα αξιόποινη πράξη από δόλο και καταδικαστεί αμετάκλητα οποτεδήποτε σε ποινή στερητική της ελευθερίας μεγαλύτερη των δύο ετών, θα εκτίσει αθροιστικά το υπόλοιπο της ποινής του.

Οι Αρχές συνέλαβαν ακόμα έναν άνδρα 45 ετών και μια 39χρονη γυναίκα, ενώ κατέσχεσαν πολλά όπλα.

Οι τρεις συλληφθέντες από τη χθεσινή επιχείρηση οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα και πλέον βρίσκονται αντιμέτωποι με βαριές κατηγορίες.

Την ίδια ώρα, είναι σε εξέλιξη ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό ενός 46χρονου που φέρεται να σχετίζεται με την οργάνωση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για γνωστό στις Αρχές αντιεξουσιαστή, ο οποίος ήταν και ο βασικός διαχειριστής της κατάληψης Gare στα Εξάρχεια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ