ΕΛΛΑΔΑ

Επεισόδια & χημικά στην ΑΣΟΕΕ: Πορεία προς το Πολυτεχνείο από φοιτητές

Επεισόδια & χημικά στην ΑΣΟΕΕ: Πορεία προς το Πολυτεχνείο από φοιτητές
ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ/ΙΝΤΙΜΕ

Πορεία προς το Πολυτεχνείο πραγματοποίησαν φοιτητές που βρέθηκαν νωρίτερα το πρωί στην ΑΣΟΕΕ, όπου ξέσπασαν επεισόδιαΟι φοιτητές έχουν δώσει ραντεβού για τις έξι το απόγευμα στα Προπύλαια για νέα πορεία. 

Το μεσημέρι ξέσπασε δεύτερος γύρος έντασης στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο, μετά από φαινομενική ηρεμία.

Στη συνέχεια ακολούθησαν συνεννοήσεις ώστε να απομακρυνθούν τα ΜΑΤ και να αποχωρήσουν από το πανεπιστημιακό ίδρυμα οι φοιτητές που βρίσκονταν στο προαύλιο.

Οι φοιτητές άνοιξαν πανό και σχημάτισαν αλυσίδα. Έξω από την ΑΣΟΕΕ βρέθηκαν και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, όπως ο Νίκος Φίλης και η Θεανώ Φωτίου αλλά και η βουλευτής του ΜέΡΑ25 Σοφία Σακοράφα.

Επεισόδια στην ΑΣΟΕΕ

Πληροφορίες αναφέρουν πως τουλάχιστον δύο άτομα τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια της έντασης -χωρίς να έχουν γίνει ακόμη γνωστές λεπτομέρειες για την κατάστασή τους αλλά και τις συνθήκες υπό τις οποίες τραυματίστηκαν.

Οι πληροφορίες για προσαγωγές ή συλλήψεις από την ΑΣΟΕΕ παραμένουν συγκεχυμένες, ωστόσο όπως φαίνεται μέσα από φωτογραφίες του πρακτορείου INTIME η αστυνομία οδήγησε τουλάχιστον ένα πρόσωπο σε περιπολικό της ΕΛΑΣ.

76757002 414983052724571 7238208835196813312 n

Πηγή: ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ/ΙΝΤΙΜΕ

Ο υπεύθυνος επικοινωνίας του Μέρα25, Σπύρος Δερβενιώτης, με ανάρτησή του στο Facebook κάνει λόγο για «τσουνάμι προσαγωγών» στην ΑΣΟΕΕ.

Συγκεκριμένα, αναφέρει: «Τσουνάμι προσαγωγές στην ΑΣΟΕΕ, ανάμεσά τους και δύο στελέχη του ΜέΡΑ25 που πήγαν να δουν επι τόπου την κατάσταση. Προφανώς 45 χρόνια Δημοκρατίας είχε καταντήσει βαρετό για κάποιους».

Τα επεισόδια

Τα επεισόδια ξεκίνησαν αρχικά όταν μία ομάδα περίπου 100 φοιτητών συγκεντρώθηκε στη συμβολή της Δεριγνύ με την Πατησίων και πέταξε αντικείμενα εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων.

Η εν λόγω ομάδα έκοψε το λουκέτο που είχε τοποθετηθεί στην είσοδο του Πανεπιστήμιου και μπήκαν μέσα, ενώ τους ακολούθησαν οι αστυνομικοί. Οι αστυνομικοί απάντησαν με χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης.

Οι πρώτες πληροφορίες έκαναν λόγο για ρίψη μολότοφ προς τους αστυνομικούς, κάτι που τελικώς δεν επιβεβαιώθηκε.

Λίγη ώρα αργότερα, τα ΜΑΤ αποχώρησαν από το προαύλιο ενώ στη συνέχεια ακολούθησαν και οι φοιτητές, οι οποίοι πραγματοποίησαν διαμαρτυρία κρατώντας πανό που έγραφε:

«Κάτω τα χέρια από το άσυλο».

Να υπενθυμίσουμε πως χθες, Κυριακή, η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου, αποφάσισε να αναστείλει τη λειτουργία του Ιδρύματος μετά τον εντοπισμό του «επιχειρησιακού στρατηγείου» στο υπόγειο, σε επιχείρηση της αστυνομίας.

Πιο συγκεκριμένα, η Σύγκλητος αποφάσισε την αναστολή λειτουργίας του Πανεπιστημίου από σήμερα, Δευτέρα, έως και την επόμενη Κυριακή 17 Νοεμβρίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ