ΕΛΛΑΔΑ

Κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις κατά του Ασφαλιστικού

Κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις κατά του Ασφαλιστικού
EUROKINISSI/Τατιάνα Μπόλαρη

Σαρανταοκτάωρη απεργία για σήμερα Τετάρτη 27 και την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου έχει ανακοινώσει η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας.

Τα 14 σωματεία της ΠΝΟ συμμετέχουν και στην γενική απεργία της ΓΣΕΕ, στις 4 Φεβρουαρίου.

Με απόφαση της Συντονιστικής Επιτροπής Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος οι συμβολαιογράφοι όλης της χώρας απεργούν από την Τετάρτη 27/1 ως και την Παρασκευή 29/1, συμμετέχοντας στην απεργία των δικηγόρων και των δικαστικών επιμελητών για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο.

Απεργία, με κλείσιμο των Λαϊκών Αγορών, αποφάσισαν σε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο, οι παραγωγοί της πανελλαδικής ομοσπονδίας συλλόγων παραγωγών αγροτικών προϊόντων πωλητών λαϊκών αγορών.

Ανακοίνωσαν πως θα μείνουν κλειστές οι λαϊκές αγορές την Τετάρτη και την Πέμπτη, 27 και 28 Ιανουαρίου, προκειμένου να ενισχύσουν με την παρουσία τους τα μπλόκα των αγροτών.
Την Πέμπτη μάλιστα, προανήγγειλαν πως θα διαδηλώσουν στη Θεσσαλονίκη, όπου ανοίγει τις πύλες της η 26η έκθεση AGROTICA.

Την ίδια ώρα, ως διασπαστική απόφαση του απεργιακού μετώπου της 4ης Φεβρουαρίου, χαρακτηρίζει ο πρόεδρος των παραγωγών λαϊκών αγορών της Αχαΐας, Αλέκος Θανόπουλος, την απόφαση που ελήφθη σε Πανελλαδικό επίπεδο για 48ωρη απεργία του κλάδου Τετάρτη και Πέμπτη.

Όπως ξεκαθάρισε, στην περιοχή οι λαϊκές αγορές θα λειτουργήσουν κανονικά και οι παραγωγοί θα δώσουν δυναμικό παρόν στην Γενική Απεργία της χώρας στις 4 Φεβρουαρίου.
«Εξυπηρετούν συμφέροντα διάσπασης των εργαζομένων και εμείς το καταγγέλλουμε και απέχουμε από την κίνησή τους», κατέληξε ο κ. Θανόπουλος.

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ), έχει αποφασίσει, ως ένδειξη διαμαρτυρίας, να κλείσει τα γραφεία των Ιατρικών Συλλόγων της χώρας την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου, αποχή των γιατρών από γραφειοκρατικές υποχρεώσεις (πιστοποιητικά, γνωματεύσεις, συμμετοχές σε επιτροπές), πλην ΑΜΕΑ, στις 28 και 29 Ιανουαρίου, αποχή από το σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης στις 1 και 3 Φεβρουαρίου, και γενική συνέλευση στις 6 Φεβρουαρίου, όπου το προεδρείο του ΠΙΣ θα εισηγηθεί κλιμάκωση των κινητοποιήσεων ενάντια στο Ασφαλιστικό νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση.

Παράλληλα, κάλεσμα προς όλους τους δημοσιογράφους να συμμετάσχουν δυναμικά στην απεργιακή κινητοποίηση της Πέμπτης 28/1 που εξήγγειλε η ΠΟΕΣΥ για το Ασφαλιστικό και στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 12 το μεσημέρι μπροστά από τα γραφεία της ΕΣΗΕΑ, απευθύνει η Ένωση Συντακτών.

Η ΕΣΗΕΑ, σε ανακοίνωσή της επισημαίνει ότι θα δοθεί αγωνιστική απάντηση στην απόπειρα κατάργησης του δημοσιογραφικού λειτουργήματος, που όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, επιχειρείται με την αποδόμηση εργασιακών, ασφαλιστικών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και ελευθεριών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ