ΕΛΛΑΔΑ

Δωρεά 500.000 εμβολίων κατά του Έμπολα στο Κονγκό από την Janssen Pharmaceutical Companies

Δωρεά 500.000 εμβολίων κατά του Έμπολα στο Κονγκό από την Janssen Pharmaceutical Companies

Τη δωρεά 500.000 εμβολίων Ebola ανακοινώνει η Janssen Pharmaceutical Companies θυγατρική της Johnson & Johnson για τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό (ΛΔΚ). 

Η κυβέρνηση της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό (ΛΔΚ) αποφάσισε να χρησιμοποιήσει τη διερευνητική αγωγή του εμβολίου Ebola που αναπτύσσεται επί του παρόντος από τις Janssen Pharmaceutical Companies της Johnson & Johnson, ως μέρος μιας διευρυμένης πρωτοβουλίας δημόσιας υγείας για να βοηθήσει να περιοριστεί το ξέσπασμα του ιού Ebola στη χώρα. Αξίζει να σημειωθεί, ότι πάνω από 3.000 περιπτώσεις, συμπεριλαμβάνοντας περισσότερους από 2.000 θανάτους, έχουν αναφερθεί στην ΛΔΚ μέχρι σήμερα.

Η φαρμακευτική εταιρεία Janssen για να βοηθήσει στην προστασία των ατόμων που διατρέχουν κίνδυνο για Ebola δεσμεύτηκε να δωρίσει μέχρι και 500.000 εμβόλια. Οι πρώτες παρτίδες εμβολίου έχουν ήδη αποσταλεί στη χώρα.

Όπως δήλωσε ο Alex Gorsky, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος, Johnson & Johnson, "Η Johnson & Johnson εργάζεται για να παρέχει λύσεις στις ανάγκες της παγκόσμιας υγειονομικής περίθαλψης για πάνω από έναν αιώνα - και η απειλή του Ebola είναι μία από τις πιο επείγουσες προκλήσεις που έχουμε συναντήσει ποτέ. Το γεγονός ότι είμαστε σε θέση να βοηθήσουμε τους κατοίκους της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό να προστατεύσουν τις κοινότητές τους από μια τόσο σοβαρή απειλή είναι μια ακόμη έμπρακτη απόδειξη τόσο της καινοτομίας της Janssen, όσο και της αποτελεσματικής συνεργασίας μεταξύ των εταίρων που δεσμεύονται να εργάζονται για το καλύτερο όλων».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ