ΕΛΛΑΔΑ

Αγροτικές κινητοποιήσεις: Αυξάνονται μπλόκα και τρακτέρ

Αγροτικές κινητοποιήσεις: Αυξάνονται μπλόκα και τρακτέρ
Κλειστή η Αθηνών-Λαμίας από κινητοποιήσεις παραγωγών και αγροτών Eurokinissi

Κλειστή είναι η οδός Αθηνών-Λαμίας από ανθοπαραγωγούς και παραγωγούς που συντονίζονται με τις κινητοποιήσεις των αγροτών.

Οι αγρότες εκτός από το κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στο αυριανό (15.00) συλλαλητήριο που πραγματοποιείται με αφορμή τα εγκαίνια της έκθεσης Agrotica από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλη Αποστόλου, οι αγρότες προχωρούν σε νέες δυναμικές κινητοποιήσεις.

Συγκεκριμένα, σήμερα, Τετάρτη, θα κλείσουν τους δρόμους από τις 12.00 έως τις 14.00 και από τις 18.00 έως τις 21.00. Κλειστά θα παραμείνουν και τα Τέμπη, από τις 12.00 έως και τις 15.00, όπως αποφασίστηκε κατά τη χθεσινή συνεδρίαση των μελών του μπλόκου.

Μετά τις τρεις θα συνεδριάσει εκ νέου η Συντονιστική Επιτροπή προκειμένου να αποφασίσει για το αν θα προχωρήσει και σε απογευματινό κλείσιμο των Τεμπών, και να οριστικοποιήσει τις επόμενες ενέργειες.

O αγροτοσυνδικαλιστής Βισαλτίας Στέργιος Λίτος από το μπλόκο του Προμαχώνα, σημείωσε χαρακτηριστικά

Όσοι σκέφτονταν να ταξιδέψουν, καλύτερα να το αναβάλουν

Ο αγροτοσυνδικαλιστής Χαλάστρας Αχιλλέας Καμπούρης από το μπλόκο των Μαλγάρω δήλωσε στο ΑΜΠΕ.

Δεν θέλουμε να ταλαιπωρούμε τον κόσμο. Πρέπει όλοι οι Έλληνες πολίτες να καταλάβουν ότι είμαστε σύμμαχοί τους και ο αγώνας μας είναι και δικός τους αφού τους αφορά άμεσα

Στις σημερινές κινητοποιήσεις ξεχωρίσει το κλείσιμο στο τελωνείο του Προμαχώνα στα σύνορα Ελλάδας με Βουλγαρία.

Στον νομό Πιερίας θα γίνουν αποκλεισμοί μίας ώρας στις 14:00 στα μπλόκα σε Αιγίνιο και Κατερίνη ενώ αγρότες που βρίσκονται στον κόμβο της Κουλούρας στην Ημαθία αποχωρούν και κατευθύνονται προς τον κόμβο Νησελίου επί της Εγνατίας οδού Θεσσαλονίκης- Βέροιας.

Η Εγνατία Οδός βρίσκεται υπό κατάληψη στον κόμβο των Κερδυλλίων με περισσότερα από 800 τρακτέρ ενώ σήμερα μεταξύ 12:00-14:00 το μεσημέρι και 18:00-21:00 το βράδυ θα κλείσει και η εθνική οδός Θεσσαλονίκης-Καβάλας.

Τρία μπλόκα έχουν στηθεί αυτή τη στιγμή στο νομό Δράμας με περισσότερα από 600 τρακτέρ με τους αγρότες να συντάσσονται με τις αποφάσεις της Σίνδου.

Στον νομό Κιλκίς, το μπλόκο αριθμεί περισσότερα από 450 τρακτέρ και βρίσκεται επί της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης -Πεστριτσίου ενώ περισσότερα από 180 τρακτέρ έχουν κατασκηνώσει στο τελωνείο των Ευζώνων. Και αυτοί οι αγρότες συντάσσονται με την απόφαση της Σίνδου.

Στον νομό Πέλλας παραμένουν τα μπλόκα στη γέφυρα Σερβικά στα Γιαννιτσά, στο Μελίσσι και τον κόμβο Μανδάλου, ενώ στη «θέση του» παραμένει και αυτό στη Χαλκηδόνα. Όλα τους ακολουθούν τη «γραμμή» που αποφασίστηκε στη Σίνδο.

Στον νομό Θεσσαλονίκης έχουν στηθεί μπλόκα, συνολικής δυναμικότητας άνω των 600 τρακτέρ στο Δερβένι και στα Βασιλικά και θα κάνουν και σήμερα 12:00-14:00 το μεσημέρι συμβολικούς αποκλεισμούς.

Στον νομό Χαλκιδικής έχουν στηθεί τρία μπλόκα στον κόμβο Γοματίου στην Ιερισσό, στα Νέα Μουδανιά και στη Νέα Καλλικράτειας αριθμεί άνω των 600 συνολικά

Στα διόδια των Μαλγάρων υπερβαίνουν τα 800 τα τρακτέρ που βρίσκονται παρατεταγμένα και σήμερα θα «μπλοκάρουν» το δρόμο από τις 12:00 έως τις 14:00 το μεσημέρι και το απόγευμα από τις 18:00 μέχρι και τις 21:00 το βράδυ.

Στον χορό των κινητοποιήσεων εισήλθαν ακόμα πιο δυναμικά οι άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα σε Καστοριά και Φλώρινα. Όπως επισήμανε στο ΑΜΠΕ η αγροτοσυνδικαλίστρια Άννα Μόσχου, «δύναμη από το μπλόκο του 'Αργους Ορεστικού της Καστοριάς, βρίσκεται στο τελωνείο της Κρυσταλλοπηγής, στα σύνορα της Ελλάδας με την Αλβανία, όπου και σήμερα θα γίνουν αποκλεισμοί 12-13.00 το μεσημέρι και 17-18.00 το απόγευμα».

Μπλόκο αγροτών στήθηκε και στην εθνική οδό Φλώρινας - Έδεσσας στον κόμβο Αντιγόνου από τον Δήμο Αμυνταίου και από τον Αγροτικό Σύλλογο Πύργων. Μπλόκα έχουν δημιουργηθεί σε δύο σημεία στα Γρεβενά και ενδυναμώνεται το μπλόκο στα διόδια στον Πολύμυλο Κοζάνης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ