Τιμές ακινήτων: «Ράλι» ανόδου – Πού καταγράφονται οι μεγαλύτερες αυξήσεις
Ράλι ανόδου καταγράφουν το διάστημα 2017 – 2019 οι τιμές των ακινήτων στην πρωτεύουσα.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος», εκτός από το Κουκάκι, όπου υπάρχουν εκατοντάδες Airbnb και «τρέχει», +45.45% σε σχέση με πριν από μία δεκαετία, θέση στο «ράλι» έχουν κι άλλες περιοχές της Αθήνας.
Ενδεικτική είναι η περίπτωση της Αγίας Σοφίας στον Πειραιά όπου ένα διαμέρισμα πενταετίας στον α’ όροφο, 90 με 100 τ.μ. πωλείται σήμερα για 2.100 ευρώ/τ.μ. έναντι 1.425 ευρώ/τ.μ. το 2017. Εντυπωσιακή αύξηση που εμφανίζει για το ίδιο διάστημα και η Κηφισιά με τη μέση τιμή να διαμορφώνεται στα 3.200 ευρώ/τ.μ. όταν πριν από τρία χρόνια δεν ξεπερνούσε τα 2.250 ευρώ/τ.μ.
Την πεντάδα συμπληρώνουν το Γουδί με τα πωλητήρια να διαμορφώνονται στα 2.200 ευρώ/τ.μ. και η Δραπετσώνα με κόστος αγοράς στα 1.700 ευρώ/τ.μ. έναντι 1.325 ευρώ/τ.μ. στο παρελθόν.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στις φθηνές επιλογές είναι ο Γέρακας (1800 ευρώ/τ.μ.) και η Δάφνη (1.850 ευρώ/τ.μ.).

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος
Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων (15 Ιανουαρίου)
06:30
Πότε αλλάζουν οι χρεώσεις ρεύματος - Τι προβλέπει η απόφαση της ΡΑΑΕΥ
06:00
Πόσο θα διαρκέσουν οι χειμερινές εκπτώσεις - Ποια τα δικαιώματα των καταναλωτών
05:00
Αντίστροφη μέτρηση για το επίδομα παιδιού - Πότε κλείνει η πλατφόρμα των αιτήσεων
04:00