ΕΛΛΑΔΑ

Επέτειος Πολυτεχνείου: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε ισχύ - Επί ποδός η ΕΛΑΣ

Επέτειος Πολυτεχνείου: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε ισχύ - Επί ποδός η ΕΛΑΣ
ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ/ΙΝΤΙΜΕ

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύουν, σύμφωνα με την αστυνομία, λόγω των εκδηλώσεων για την «46η Επέτειο του Πολυτεχνείου», στο οδικό δίκτυο γύρω από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο μέχρι την πλατεία Κάνιγγος, σήμερα Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2019.

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα τεθούν σε εφαρμογή και από τις 12:00 αύριο Κυριακής 17 Νοεμβρίου 2019, ημέρα της πορείας, ενώ θα επεκταθούν στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου στους οδικούς άξονες της Πατησίων, Σταδίου, Βασ. Σοφίας, Λεωφόρου Αλεξάνδρας, καθώς και στις παράλληλες και καθέτους αυτών.

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα πραγματοποιούνται σταδιακά και ανάλογα με τις εκάστοτε κυκλοφοριακές συνθήκες.

Ακόμη, σύμφωνα με απόφαση της «Οδικές Συγκοινωνίες Α.Ε.», θα πραγματοποιηθούν τροποποιήσεις στα δρομολόγια και τις στάσεις των συγκοινωνιακών μέσων (λεωφορεία - τρόλεϊ).

Από τη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής σχεδιάστηκαν και θα ληφθούν μέτρα διευκόλυνσης της κυκλοφορίας στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας.

Η αστυνομία κάνει έκκληση στους οδηγούς, από σήμερα έως και αύριο Κυριακή, να αποφύγουν την κίνηση και στάθμευση των οχημάτων τους στους χώρους των εκδηλώσεων, της διαδρομής της πορείας και γύρω από την πρεσβεία των Η.Π.Α, καθώς και στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου, τόσο για την εξυπηρέτησή τους, όσο και για την αποτροπή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων.

Σε «κόκκινο» συναγερμό η ΕΛΑΣ

Περίπου 5.000 αστυνομικοί θα βρίσκονται σε «κόκκινο συναγερμό» φέτος, καθώς θα πάρουν μέρος στα αυστηρά μέτρα.

Οι αναλυτές της Κατεχάκη διαπιστώνουν ότι φέτος θα υπάρχει αρκετή ένταση και η περιοχή των Εξαρχείων «μυρίζει μπαρούτι».

Ελικόπτερα της ΕΛ.ΑΣ. και drone αναμένεται να δίνουν συνεχώς εικόνα από την πλατεία και τις ταράτσες κτηρίων στα Εξάρχεια - σημεία δύσκολο να ελεγχθούν - που αναμένεται να μετατραπούν σε πεδίο μάχης.

Φέτος, αλλάζουν τα δεδομένα καθώς δεν θα υπάρχουν παραδοσιακά κρησφύγετα και ορμητήρια αντιεξουσιαστών λόγω των επιχειρήσεων της αστυνομίας σε κτήρια υπό κατάληψη, στην ΑΣΟΕΕ καθώς και την αλλαγή του νόμου για το άσυλο.

Οι αστυνομικοί δεν αποκλείουν περιφερειακά χτυπήματα σε τμήματα και γι’ αυτό το λόγο απομακρύνουν τα υπηρεσιακά οχήματα ενώ οι άνδρες ασφαλείας θα πρέπει να έχουν αυξημένα μέτρα αυτοπροστασίας στις σκοπιές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ