ΕΛΛΑΔΑ

Επαναστατική Αυτοάμυνα: Μυστήριο με τα χρήματα ενός από τους συλληφθέντες - Τι εξετάζουν οι Αρχές

Επαναστατική Αυτοάμυνα: Μυστήριο με τα χρήματα ενός από τους συλληφθέντες - Τι εξετάζουν οι Αρχές
ΙΝΤΙΜΕ

Το επαναστατικό ταμείο της οργάνωσης  «Επαναστατική Αυτοάμυνα» και το πού έβρισκαν τα χρήματα για να γεμίζει, έρχεται για μια ακόμη φορά στο προσκήνιο μετά τη σύλληψη μελών της τρομοκρατικής οργάνωσης. 

Όπως αποκαλύπτει το CNN Greece, την ώρα που οι αστυνομικοί της αντιτρομοκρατικής περνούσαν χειροπέδες σε έναν από τους συλληφθέντες, με έκπληξη διαπίστωσαν ότι είχε πάνω του 5.000 ευρώ.

Η αποκάλυψη της γιάφκας αλλά και του βαρέως οπλισμού δείχνει ότι τα μέλη αγόρασαν πρόσφατα και καλάσνικοφ και εκρηκτικά, τη στιγμή που, όπως δείχνει η καθημερινότητά τους, δεν είχαν στη διάθεσή τους καμία άκρως προσοδοφόρα επαγγελματική δραστηριότητα ενώ θα πρέπει κανείς να υπολογίσει και το γεγονός ότι για τουλάχιστον πέντε χρόνια πλήρωναν ενοίκιο και κοινόχρηστα για να διατηρούν στην Κυψέλη το διαμέρισμα - γιάφκα.

Το μέλος του «Επαναστατικού Αγώνα» και τώρα μέλος της «Επαναστατικής Αυτοάμυνας» επίσημα έδειχνε προς τα έξω οτι ασχολήθηκε ως δάσκαλος πολεμικών τεχνών. Και ο καταζητούμενος Δημήτρης Χαντζηβασιλιάδης δεν είχε καμία επίσημη επαγγελματική ιδιότητα ενώ αυτό που γνώριζαν όλοι ήταν ότι διαχειριζόταν μια κατάληψη στα Εξάρχεια. Πού βρήκε, λοιπόν, τόσα χρήματα και είχε μαζί του ένας από τους συλληφθέντες;

Οι αρχές εκτιμούν ότι οι ληστείες ήταν ο βασικός τρόπος απόκτησης χρημάτων, τα οποία κάποιοι χρησιμοποιούσαν και αποκλειστικά για να ζουν ενώ σίγουρα με αυτά ενίσχυαν και το ταμείο της οργάνωσης.

Πάντως, ήδη στο μικροσκόπιο των Αρχών έχει μπει μία ακόμη ληστεία σε κατάστασημα τυχερών παιχνιδιών στα Εξάρχεια όπου ο τρόπος δράσης των ληστών είναι ο ίδιος με τον τρόπο που λήστεψαν το κατάστημα στο Χολαργό στο οποίο, μάλιστα, τραυματίστηκε και ο Δημήτρης Χατζηβασιλιάδης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ