ΕΛΛΑΔΑ

Επέτειος Πολυτεχνείου: Μικροένταση στην πορεία στα Χανιά

Επέτειος Πολυτεχνείου: Μικροένταση στην πορεία στα Χανιά
YOUTUBE

Μικρής εστίας ένταση προκλήθηκε αργά το απόγευμα της Κυριακής στα Χανιά, στη συγκέντρωση στην Πλατεία της Δημοτικής Αγοράς, λίγο πριν την προγραμματισμένη πορεία για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του flashnews.gr, ομάδα φοιτητών καταφέρθηκε εναντίον του μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ, φωνάζοντας συνθήματα εναντίον των στελεχών του.

Οι λεκτικές επιθέσεις διήρκεσαν για ώρα, ωστόσο το επεισόδιο έληξε και στη συνέχεια ξεκίνησε η πορεία στους δρόμους της πόλης.

Κατά τα λοιπά, με συγκέντρωση στην Πλατεία της Δημοτικής Αγοράς και πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, φοιτητές, σπουδαστές, μαθητές, συνδικαλιστικοί φορείς και οργανώσεις καθώς και εκπρόσωποι κομμάτων και συλλογικοτήτων, τίμησαν και φέτος τα Χανιά την επέτειο για την εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ - ΜΠΕ, Οι συμμετέχοντες στην εκδήλωση συγκεντρώθηκαν αρχικά στην Πλατεία της Αγοράς όπου και σημειώθηκε μικρή ένταση όταν ομάδα φοιτητών ζήτησε από την αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ να αποχωρήσει από την πλατεία αποσπώντας το πανό της αντιπροσωπείας, η οποία ωστόσο συμμετείχε κανονικά στην πορεία που ακολούθησε σε κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Κύριο χαρακτηριστικό της πορείας ήταν η μεγάλη συμμετοχή, ο παλμός και τα συνθήματα, ενώ, όταν οι συμμετέχοντες έφτασαν στο Ηρώο της πόλης αντιπροσωπεία του ΚΚΕ κατέθεσε στέφανο.

Η παρουσία της ΕΛΑΣ ήταν διακριτική σε διάφορα σημεία του κέντρου της πόλης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ