ΕΛΛΑΔΑ

Πολυτεχνείο 2019: Πετροπόλεμος και φωτιές σε κάδους στην Πάτρα

Πολυτεχνείο 2019: Πετροπόλεμος και φωτιές σε κάδους στην Πάτρα
YOUTUBE

Μολότοφ, φωτιές σε κάδους και πετροπόλεμος. Αυτό είναι το σκηνικό που διαμορφώθηκε στην Πάτρα, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της πορείας που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, στο πλαίσιο της 46ης επετείου για την εξέγερση στο Πολυτεχνείο.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ, ομάδα ατόμων που συμμετείχε στην πορεία, η οποία ξεκίνησε από το κτήριο του πρώην παραρτήματος του Πανεπιστημίου, φθάνοντας στην διασταύρωση των οδών Κορίνθου και Ερμού, κοντά στην αστυνομική διεύθυνση, πέταξε βόμβες μολότοφ εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων που τους ακολουθούσαν.

Τα ίδια άτομα, που είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους με κράνη και κουκούλες, πέταξαν επίσης πέτρες εναντίον των αστυνομικών, ενώ άναψαν και καπνογόνα.

Από την πλευρά τους, οι άνδρες των ΜΑΤ απάντησαν με χρήση χημικών, ενώ στην συνέχεια καταδίωξαν τους κουκουλοφόρους μέχρι το κτήριο του πρώην παραρτήματος του Πανεπιστημίου.

Στο κέντρο της Πάτρας παραμένουν σε ετοιμότητα διμοιρίες των ΜΑΤ και μοτοσικλετιστές της ομάδας «ΔΙΑΣ».

Σύμφωνα με το patrastimes.gr, κουκουλοφόροι έβαλαν φωτιές σε κάδους και στη διαδρομή τους απο Κιλκίς και Σαρανταπόρου, Φαβιέρου και Κωνσταντινουπόλεως.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ