Εξάρχεια: Το διαμέρισμα που προοριζόταν για «ορμητήριο» και οι ιδιόμορφοι «παρατηρητές»
Δύο ημέρες πριν την επέτειο του Πολυτεχνείου είχε ενοικιαστεί από τα δύο άτομα που συνελήφθησαν το πρωί της Δευτέρας, το διαμέρισμα στον 4ο όροφο στην οδό Στουρνάρη, όπου σήμερα εντοπίστηκαν μάσκες, φωτοβολίδες και κουβάδες με πέτρες, μετά από αστυνομική επιχείρηση.
Το διαμέρισμα θα λειτουργούσε ως «ορμητήριο» αντιεξουσιαστών με στόχο τις αστυνομικές δυνάμεις, ενώ χαρακτηριστικό είναι ότι μέσα δεν υπήρχαν ούτε έπιπλα, ούτε οικιακές συσκευές.
Οι δύο άνδρες, ένας φοιτητής και ένας εργαζόμενος σε καφέ, δεν είχαν απασχολήσει τις Αρχές στο παρελθόν.
Όπως αποκαλύφθηκε, όμως, «αχαρτογράφητοι» ήταν όλοι οι συλληφθέντες και οι προσαχθέντες από τα χθεσινά επεισόδια και όπως όλα δείχνουν ο αντιεξουσιαστικός χώρος προτίμησε να χρησιμοποιήσει στις πρώτες θέσεις άτομα που θα ήταν άγνωστα στην Ελληνική Αστυνομία.

Τα ευρήματα της ΕΛ.ΑΣ.
Μάλιστα, όπως διαπίστωσαν οι αστυνομικοί οι ομάδες των «μπαχαλάκηδων» είχαν φτάσει στο σημείο να ενεργοποιήσουν ιδιόμορφους «παρατηρητές», δηλαδή άτομα που άλλες φορές με ποδήλατα και άλλες φορές με ηλεκτρικά πατίνια κυκλοφορούσαν μέσα στα Εξάρχεια δήθεν ανέμελα και ενημέρωναν τις ομάδες των «μπαχαλάκηδων» για το πού βρίσκονται οι αστυνομικές δυνάμεις.

Τα ευρήματα της ΕΛ.ΑΣ.
Ισχυρός σεισμός 6,2 Ρίχτερ στο Αφγανιστάν - Αισθητός μέχρι την Ινδία
17:24
Ζυμώσεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Έκτακτη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής το επόμενο 15ήμερο ζητούν 73 μέλη
17:16
Πτώσεις δένδρων στην Αθήνα λόγω των ισχυρών ανέμων - Κορμός έπεσε σε ΙΧ στη Μιχαλακοπούλου
17:05
Μία σύλληψη για τη φωτιά στην Πελασγία Φθιώτιδας - Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά
16:58