ΕΛΛΑΔΑ

Δείπνο αγάπης από το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής και την «Αλεξανδρινή Πνοή»

Δείπνο αγάπης από το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής και την «Αλεξανδρινή Πνοή»

Φιλανθρωπικό Δείπνο Αγάπης, παρουσία του Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου Β', πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη (14/11/2019) στον χώρο εκδηλώσεων Ελαιών - loft παρουσία υψηλών προσκεκλημένων όπως η κυρία Δέσποινα Γιαννακοπούλου, η μεγάλη ευεργέτιδα και Πρέσβειρα του Πατριαρχικού Θρόνου κυρία Αικατερίνη Μπελεφάντη Σοφιανού και η πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της UNESCO κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη.

Ο ιεράρχης έχει αναπτύξει σημαντική ιεραποστολική δράση στην Αφρική. Η εν γένει ιεραποστολική δράση του Μακαριωτάτου, αλλά και το μειλίχιο του χαρακτήρος του, αποτελούν την αιτία της αγάπης όλων των Αφρικανών, των Ελλήνων και των Αράβων της Αιγύπτου και ολοκλήρου της Αφρικής.

Σκοπός του γεύματος αγάπης ήταν η συγκέντρωση χρημάτων για τη δημιουργία του πολιτιστικού κέντρου πολυεθνικού χαρακτήρα που έχει ως σκοπό να βοηθά ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. Αξίζει να σημειωθεί πως το έργο της ανακαίνισης των κτηριακών εγκαταστάσεων του Μετοχίου υλοποιείται με Μέγα Δωρητή το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος».

Ο εορτασμός της ενθρόνισης του Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρου Β' ήταν η αφορμή για την βραδιά αγάπης. Φέτος συμπληρώνονται 15 χρόνια από την εκλογή του Πατριάρχη Αλεξανδρείας στον Πατριαρχικό Θρόνο. Η Ενθρόνισή του τελέσθηκε την 24η Οκτωβρίου 2004 στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Αλεξανδρείας.

Ξεχωριστή νότα στη βραδιά έδωσε ο τραγουδιστής Ζαχαρίας Καρούνης συνοδεία πιάνου, η χορωδία του Ωδείου «Θαλής» καθώς και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κρητών Ζωγράφου «Ο Καζαντζάκης».

O Μακαριώτατος απένειμε στον κ. Καρούνη, το παράσημο του Λέοντος του Αγίου Μάρκου.

Ο Προκαθήµενος της Αλεξανδρινής Εκκλησίας με την μακροχρόνια δράση του έχει υλοποιήσει ένα ευρύ ανθρωπιστικό έργο που έχει στο επίκεντρό του τα παιδιά, τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και τα ευάλωτα άτομα τόσο στην Αφρική όσο και στην Ελλάδα.

Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας ευχαρίστησε θερμά τόσο την κυρία Δέσποινα Γιαννακοπούλου όσο και την κυρία Αικατερίνη Μπελεφάντη Σοφιανού για την τεράστια προσφορά τους στο φιλανθρωπικό έργο του Πατριαρχείου.

«H Αλεξανδρινή Πνοή ξεκινάει στο καράβι της ελπίδας για να δώσει φως σε παιδιά και μεγάλους, στην καρδιά της Κυψέλης. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όσους ήρθαν εξαιρετικά όμως στην κυρία Δέσποινα Γιαννακοπούλου και την μεγάλη ευεργέτιδα κυρία Αικατερίνη Σοφιανού. Η ελπίδα κατοικεί πάντα στις καρδιές μας και δίνει αγάπη και πνοή στην "Αλεξανδρινή Πνοή"» είπε ο Μακαριώτατος.

Ποιο είναι το Μετόχι του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας

Το Μετόχι του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας & Πάσης Αφρικής βρίσκεται στην περιοχή της Κυψέλης. Κατέχει έκταση περίπου 5.500m2, στην οποία υπάρχει ένα σύνολο κτηρίων και εκκλησιών, όπως η κεντρική εκκλησία του Αγίου Αθανασίου. Εκεί βρίσκονται και τα γραφεία του Πατριαρχείου στην Αθήνα.

Σκοπός του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας & Πάσης Αφρικής είναι να συνδράμει στη νέα ελληνική πραγματικότητα προσφέροντας τις κτηριακές εγκαταστάσεις του Μετοχίου του στην Κυψέλη προς όφελος των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής χωρίς διακρίσεις φυλής, θρησκείας ή χρώματος.

Όραμά του είναι ο χώρος αυτός στην καρδιά της Αθήνας να γίνει ένα κέντρο δημιουργίας, εκπαίδευσης, πολιτισμού και αναψυχής, όπου όλοι οι κάτοικοι της περιοχής θα έχουν πρόσβαση σε δράσεις που θα αναβαθμίσουν την ποιότητα της ζωής τους και τη θέση τους στην κοινωνία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ