ΕΛΛΑΔΑ

Υπόθεση Κωστή Πολύζου:Προφυλακιστέοι μάνα και πατριός

Υπόθεση Κωστή Πολύζου:Προφυλακιστέοι μάνα και πατριός
Μάνα και πατριός του Κωστή Πολύζου κρίθηκαν προφυλακιστέοι μετά την απολογία τους στον ανακριτή Κοζάνης

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν το πρωί της Πέμπτης η μητέρα και ο πατριός του Κωστή Πολύζου οι οποίοι κατηγορούνται για τη δολοφονία του 23χρονου φοιτητή.

Οι δύο τους οδηγήθηκαν στον ανακριτή Κοζάνης όπου και απολογήθηκαν ενώ για την προφυλάκισή τους συμφώνησαν τόσο ο ανακριτής όσο και ο Εισαγγελέας Κοζάνης.

Μητέρα και πατριός του Κωστή Πολύζου οδηγούνται στις φυλακές Κορυδαλλού με τις κατηγορίες για ανθρωποκτονία από πρόθεση, περιύβριση νεκρού, ψευδορκία μάρτυρα και πλαστογραφία μετά χρήσης.

Το χρονικό του εγκλήματος

Ήταν 18 Φεβρουαρίου 2011 όταν ο 23χρονος φοιτητής Κωστής Πολύζος εξαφανίζεται.Τα ερωτήματα για το τι του έχει συμβεί μένουν αναπάντητα για μεγάλο χρονικό διάστημα. Γύρω στις 11:30 βγήκε από το σπίτι του παιδικού του φίλου Σπύρου, που βρίσκεται απέναντι από το δικό του. Ήταν εκεί περίπου για 3,5 ώρες. Μια γειτόνισσα τον είδε να μπαίνει στο δικό του σπίτι. Στο πατρικό του βρισκόταν μόνο η μητέρα του και ο 12χρονος τότε ετεροθαλής αδελφός του. Σύμφωνα με τα όσα είχε πει η μητέρα του, όταν γύρισε ήταν ευδιάθετος και έπαιξε για λίγο με τον αδελφό του στο κομπιούτερ.

Στις 26 Σεπτεμβρίου 2011 σε αγροτική έκταση που ανήκει στην οικογένεια του πατριού του,εντοπίζεται το πτώμα του από κυνηγό. Η δολοφονία του νεαρού πήρε δημοσιότητα, κυρίως λόγω των συνεχώς ερευνών και εκπομπών της Αγγελικής Νικολούλη.

Πως η αστυνομία έφτασε σε μάνα και πατριό

Ενώ η στάση των γονιών του Κωστή Πολύζου προβλημάτιζε την αστυνομία από την πρώτη στιγμή του θανάτου του 23χρονου φοιτητή χρειάστηκε πέντε χρόνια για να καταλήξει η Δικαιοσύνη. στην έκδοση ενταλμάτων.

Ο ηλεκτρονικός υπολογιστής ήταν το πρώτο στοιχείο που οδήγησε τους αστυνομικούς στη μητέρα του θύματος, καθώς στην κατάθεση της έλεγε ότι ο γιος της πριν εξαφανιστεί ήταν σπίτι και κατέβαζε παιχνίδια από τον υπολογιστή του. Όμως, όταν οι αστυνομικοί μετέφεραν στα εγκληματολογικά εργαστήρια το κομπιούτερ διαπίστωσαν ότι την επίμαχη ώρα δεν είχε γίνει καμία απολύτως χρήση του.

Κυρίως όμως σημαντικό στοιχεία για την αστυνομία ήταν η εύρεση του πτώματος του φοιτητή σε χωράφι. Ο πατριός του δεν ανέφερε ποτέ στους αστυνομικούς πως το χωράφι ήταν ιδιοκτησίας του. Επίσης μαζί με τη γυναίκα του φρόντισαν να καθαρίσουν την επόμενη μέρα της εξαφάνισης με ατμόκαθαριστή το σπίτι. Oι φερόμενοι ως δράστες έπλυναν και πούλησαν το φορτηγάκι που είχαν.

Στην περιοχή ήταν κοινό μυστικό ότι η μητέρα και ο πατριός είχαν σκοτώσει το φοιτητή, με αποτέλεσμα το κλίμα να είναι πολύ βαρύ για αυτούς και τελικά να μετακομίσουν στην Αθήνα μαζί με τον 13 χρόνο τότε γιο τους και από τότε να ζουν όλοι μαζί μέχρι σήμερα στην Ελευσίνα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ