Γλυπτά του Παρθενώνα: Συγκροτείται πανελλήνια επιτροπή για την επιστροφή τους
Η Ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος συγκροτεί «Πανελλήνια Επιτροπή Διεκδίκησης Επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα».
Ειδικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, σε εκτέλεση της απόφασης της Ολομέλειας των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος και αναγνωρίζοντας τον εθνικό χαρακτήρα της προσπάθειας και την ανάγκη ευρύτερης δυνατής εκπροσώπησης και συμμετοχής, απεστάλη πρόσκληση για τον ορισμό εκπροσώπων σε 58 φορείς της χώρας, μεταξύ των οποίων Πανεπιστήμια, ΝΠΔΔ σωματειακής μορφής, τριτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις και επιστημονικοί φορείς.
Διευκρινίζεται ότι επειδή η επιτροπή αυτή θα είναι πολυμελής, θα συγκροτηθεί στη συνέχεια ολιγομελές Εκτελεστικό Συμβούλιο, το οποίο θα έχει την ευθύνη συντονισμού του έργου της επιτροπής και εκτέλεσης των αποφάσεών της, ενώ θα συγκροτηθεί και ομάδα ειδικών νομικών, για την παροχή νομικής κάλυψης σε σχέση με την διεκδίκηση των γλυπτών.
Το VW Mission Efficiency αποδεικνύει πως τα ηλεκτρικά μπορούν να είναι εξαιρετικά οικονομικά
09:26
Φόβοι για τσουνάμι αυξήσεων στην ενέργεια – Στο τραπέζι νέα μέτρα στήριξης
09:17
Συναγερμός για εξαφάνιση 59χρονης από την Χαλκιδική - Σε πιθανό κίνδυνο η ζωή της
09:14
Η Διώρυγα του Παναμά μειώνει περαιτέρω τις διελεύσεις λόγω Ελ Νίνιο
09:08