ΕΛΛΑΔΑ

«Δεν είχα ακουστά την Επαναστατική Αυτοάμυνα»: Τι αναφέρει ο Βαγγέλης Σταθόπουλος σε συνεντευξή του

«Δεν είχα ακουστά την Επαναστατική Αυτοάμυνα»: Τι αναφέρει ο Βαγγέλης Σταθόπουλος σε συνεντευξή του

Όχι μόνο αρνήθηκε ότι έχει σχέση με την τρομοκρατική οργάνωση «Επαναστατική Αυτοάμυνα», αλλά υποστηρίζει πως δεν είχε ακούσε καν πως υπάρχει: Ο προφυλακισμένος Βαγγέλης Σταθόπουλος, σε συνέντευξη του στο διαδικτυακό κανάλι Omniatv, κατέληξε να πει πως δεν είχε καν ακουστά την οργάνωση που επιχείρησε να σκοτώσει με καλάσνικοφ δύο φορές αστυνομικούς. 

Το πρώην μέλος του «Επαναστατικου Αγώνα» ανέφερε στη συνέντευξη του ότι μετά την αποφυλάκισή του ζούσε μια ήσυχη ζωή, ασχολούμενος με τη σχολή πολεμικών τεχνών. Σημείωσε δε, πως συμμετέχει σε μια πολιτική οργάνωση του αντιεξουσιαστικού χώρου - αλλά μέχρι εκεί.

Παρόλα αυτά, υποστηρίζει πως ο συγκατηγορούμενός του που στην ουσία περιέγραψε τη μεταφορά της γιάφκας αλλά και τη ληστεια στο Χολαργό, το έκανε για να πέσει στα μαλακά και να χρησιμοποιήσει τις ευεργετικές διατάξεις του νόμου.

Ο Σταθόπουλος λέει πως την ημέρα που τραυματίστηκε ο Δημήτρης Χαντζηβασιλειάδης, τυχαία τον πήρε κάποιος τηλέφωνο πως ήταν τραυματισμένος και πήγε μόνο για να του δώσει τις πρώτες βοήθειες: «Θα το έκανα για κάθε σύντροφο του χώρου» είπε χαρακτηριστικά ενώ υποστηρίζει πως μετά δεν τον ξαναείδε και πως ο ίδιος δεν είχε καμία σχέση με τη ληστεία.

Πάντως, η αντιτρομοκρατική έχει εντοπίσει DNA του Σταθόπουλου στη μηχανή που χρησιμοποίησαν και οι δυο τους για να κάνουν τη ληστεία, προσπαθώντας μετά να εξαφανίσουν τα ίχνη τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ