ΕΛΛΑΔΑ

Θάσος: Κλειστά τα σχολεία τη Δευτέρα λόγω της επερχόμενης κακοκαιρίας

Θάσος: Κλειστά τα σχολεία τη Δευτέρα λόγω της επερχόμενης κακοκαιρίας
ΙΝΤΙΜΕ

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο, Δευτέρα 25 Νοεμβρίου, τα σχολεία στη Θάσο, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων (έντονες καταιγίδες και βροχοπτώσεις) που αναμένονται.

Η μη λειτουργία των σχολικών μονάδων όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης της επικράτειας του Δήμου Θάσου (Σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης) αποφασίστηκε από τον δήμαρχο του νησιού καθώς, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, τα έντονα καιρικά φαινόμενα «καθιστούν επικίνδυνη την προσέλευση και παραμονή των μαθητών στα σχολεία».

Ήδη το νησί μετράει τις πληγές του από το πέρασμα της προηγούμενης κακοκαιρίας πριν από δύο ημέρες. Δρόμοι μετατράπηκαν σε ορμητικούς χειμάρρους παρασύροντας αυτοκίνητα και ότι άλλο βρέθηκε στο διάβα τους, ρέματα και αρδευτικά κανάλια υπερχείλισαν, ενώ χρειάστηκε η συνδρομή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας προκειμένου να απεγκλωβιστούν κάτοικοι σε οικισμούς όπου το νερό μπήκε κυριολεκτικά μέσα στα σπίτια τους και ήταν αδύνατη η μετακίνησή τους.

Παράλληλα, πολλές παραλίες θύμιζαν βομβαρδισμένα τοπία ενώ κατολισθήσεις σημειώθηκαν σε πολλά σημεία του οδικού δικτύου.

Για πρωτοφανή βροχή έκανε λόγο ο δήμαρχος Θάσου Λευτέρης Κυριακίδης μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Ο κ. Κυριακίδης εκτίμησε ότι η μεγάλη φωτιά του 2016 αλλά και οι μικρότερες που ακολούθησαν τα επόμενα χρόνια καταστρέφοντας ένα μεγάλο μέρος του δασικού πλούτου του νησιού, συνέβαλαν σε αυτή τη δραματική κατάσταση που βιώνει η Θάσος.

Σημειώνεται ότι με απόφαση του περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης οι περιοχές της Καβάλας και της Θάσου κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης προκειμένου να ξεκινήσουν άμεσα οι διαδικασίες για την αποκατάσταση των ζημιών και την καταβολή αποζημιώσεων στους πληγέντες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ