ΕΛΛΑΔΑ

«Γηρυόνης»: Σε επιφυλακή η Πολιτική Προστασία – Ποια σχολεία θα παραμείνουν κλειστά

«Γηρυόνης»: Σε επιφυλακή η Πολιτική Προστασία – Ποια σχολεία θα παραμείνουν κλειστά
Φωτογραφία αρχείου ΙΝΤΙΜΕ/ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Σε επιφυλακή είναι από το πρωί της Κυριακής οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής, με εντολή του περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργου Πατούλη, λόγω της αναμενόμενης επιδείνωσης των καιρικών φαινομένων που θα πλήξουν την Αττική, από τις βραδινές μέχρι και τις πρωινές ώρες της Δευτέρας.

Επίσης, ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής, Λευτέρης Κοσμόπουλος, συγκάλεσε σήμερα το πρωί εκτάκτως το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας για τον καλύτερο συντονισμό των απαιτούμενων ενεργειών.

Πλέον όλες οι υπηρεσίες είναι σε επιφυλακή έχοντας μεριμνήσει για τους καθαρισμούς των ρεμάτων και σε συνεργασία με τους Δήμους.

Στο πλαίσιο αυτό ο δήμαρχος Αγίας Βαρβάρας Λάμπρος Μίχος, με επείγουσα ανακοίνωση, λόγω της αναμενόμενης ισχυρής καταιγίδας και των θυελλωδών ανέμων, που πιθανότατα πλήξουν και το δήμο ενημερώνει ότι τα σχολεία θα ανοίξουν στις 10:00 το πρωί της Δευτέρας, 25ης Νοεμβρίου.

Επίσης καλεί τους δημότες να μην βγάλουν απορρίμματα σήμερα, Κυριακή, μετά την έκτακτη αποκομιδή τους που πραγματοποίησε λόγω της κατάστασης, την Κυριακή το απόγευμα. Ακόμη καλεί όλους να ελέγξουν τα λούκια και τις υδρορροές, να ασφαλίσουν ή να αποσύρουν αντικείμενα που μπορεί να μετακινηθούν, όπως πινακίδες, γλάστρες, καρότσια, τζάμια τέντες κ.λ.π. και γενικά «όλα τα αντικείμενα που μπορεί να αποκολληθούν από στέγες και μπαλκόνια», όπως να αποφεύγονται και οι άσκοπες μετακινήσεις».

Τέλος, η Περιφέρεια Αττικής συνιστά στους πολίτες να ενημερώνονται για την εξέλιξη των καιρικών φαινομένων και να λαμβάνουν τα αναγκαία μέτρα αυτοπροστασίας.

Για το λόγο μπορούν να επισκέπτονται την σχετική ιστοσελίδα της Περιφέρειας στον σύνδεσμο: http://www.patt.gov.gr/site/index.php?option=com_content&view=category&id=337&Itemid=375

«Γηρυόνης»: Καταφθάνει απειλητικά η κακοκαιρία – Πότε θα «χτυπήσουν» τα ισχυρά φαινόμενα

Υπενθυμίζεται ότι λόγω της κακοκαιρίας που αναμένεται, κλειστά θα παραμείνουν αύριο τα σχολεία στη Θάσο, με απόφαση του δημάρχου του νησιού καθώς, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, τα έντονα καιρικά φαινόμενα «καθιστούν επικίνδυνη την προσέλευση και παραμονή των μαθητών στα σχολεία».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ