ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός - Πατούλης στο CNN Greece: Κανονικά μετά τις 10:00 τα μαθήματα στα σχολεία

Καιρός - Πατούλης στο CNN Greece: Κανονικά μετά τις 10:00 τα μαθήματα στα σχολεία
INTIME NEWS / ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΑΧΟΣ

Τα μαθήματα σε όλα τα σχολεία του λεκανοπεδίου θα διεξάγονται κανονικά μετά τις 10:00 το πρωί της Δευτέρας, όπως επισήμανε σε δήλωσή του στο CNN Greece o Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης.

Ο κ. Πατούλης τόνισε ότι κρίθηκε αναγκαία η διακοπή των μαθημάτων, εξαιτίας των προβλημάτων που προκάλεσε το σφοδρό κύμα της κακοκαιρίας «Γηρυόνης» που ξεκίνησε λίγο μετά τις 03:00 το πρωί να πλήττει την ευρύτερη περιοχή της Αττικής.

«Τα περισσότερα προβλήματα παρουσιάζονται στην Κινέτα και στα Μέγαρα. Έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην Εθνική Οδό και γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια να διανοιχθεί με μηχανήματα που έχουμε στείλει κι εμείς ως Περιφέρεια, καθώς επίσης η Πυροσβεστική και η ΕΜΑΚ», υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Αττικής.

«Είναι σίγουρο ότι αυτή τη στιγμή, βάσει της ενημέρωσης που έχουμε από την ΕΜΥ, τα φαινόμενα βαίνουν προς ύφεση σιγά – σιγά. Υπό αυτή την έννοια, το μεγάλο φαινόμενο που παρουσιάστηκε στις 03:00 με 04:00 το πρωί, υπήρχε αρχικά μια ενημέρωση από την ΕΜΥ ότι θα επιδεινωθεί, ίσως υπάρξει μια μικρή επιδείνωση αργότερα περί τις 18:00 με 19:00. Τελικά, φαίνεται πως αυτό έχει πια περάσει. Άρα, μετά τις 10:00 κανονικά τα παιδιά στα σχολεία. Γίνεται ένας στοιχειώδης έλεγχος, εάν υπάρχουν προβλήματα στις μετακινήσεις των μαθητών ή στα ίδια τα σχολεία και θα επαναλειτουργήσουν κανονικά», πρόσθεσε

Ωστόσο, ο κ. Πατούλης σημείωσε πως τα σχολεία στα Μέγαρα θα παραμείνουν κλειστά.

Η νεότερη ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής

«Με απόφαση του Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη και μετά την ενημέρωση της ΕΜΥ για σταδιακή εκτόνωση των καιρικών φαινομένων κανονικά η λειτουργία όλων των σχολείων μετά τις 10 π.μ στην Αττική εκτός από τον Δήμο Μεγαρέων που θα παραμείνουν κλειστά

Με βάση την ενημέρωση από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία για σταδιακή εκτόνωση των εντόνων καιρικών φαινομένων, με απόφαση του Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη, όλα τα σχολεία, εκτός από εκείνα του δήμου Μεγαρέων, θα λειτουργήσουν κανονικά μετά τις 10.

Στον δήμο Μεγαρέων λόγω των εκτεταμένων ζημιών που έχουν προκληθεί στην περιοχή, για την ασφάλεια των παιδιών, όλα τα σχολεία θα παραμείνουν σήμερα κλειστά.

Η Περιφέρεια Αττικής συστήνει σε όλους τους πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις την ώρα της έντασης των φαινομένων».

Κλειστή η Αθηνών - Κορίνθου λόγω της κακοκαιρίας

Με ιδιαίτερη υπομονή αλλά και πολλή προσοχή θα πρέπει να επιδεικνύουν οι οδηγοί που κινούνται το πρωί της Δευτέρας επί της Νέας Εθνικής Οδού Αθηνών - Κορίνθου, στο ύψος των Μεγάρων, καθώς η κυκλοφορία των οχημάτων και στα δύο ρεύματα έχει διακοπεί, εξαιτίας των πλημμυρικών φαινομένων που έχει προκαλέσει στην περιοχή η κακοκαιρία «Γηρυόνης».

Οι Αρχές απευθύνουν έκκληση προς τους πολίτες να μην κατευθύνονται προς την Κόρινθο από τη Νέα Εθνική Οδό, η οποία θα παραμείνει κλειστή για ακόμη τέσσερις ώρες τουλάχιστον, από το σταθμό διοδίων της Ελευσίνας έως τα διόδια Καλαμακίου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στην Παλαιά Εθνική Οδό.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, η διακοπή κρίθηκε αναγκαία, εξαιτίας της συσσώρευσης υδάτων και φερτών υλικών στο οδόστρωμα, στην περιοχή της Κινέτας (Χ.Θ. 53+800-61+000), σύμφωνα με ανακοίνωση από την «Ολυμπία Οδό».

Η ανακοίνωση της «Ολυμπίας Οδού»

«Για προληπτικούς λόγους και την ασφάλεια όλων, η Τροχαία έδωσε εντολή για διακοπή της κυκλοφορίας από τα διόδια της Ελευσίνας έως τον Ισθμό, καθώς κλειστή παραμένει και η Παλαιά Εθνική Οδός σε διάφορα σημεία από την Κινέτα ως τους Αγίους Θεοδώρους», επισημαίνεται σε ανακοίνωση της «Ολυμπίας Οδού».

Όπως αναφέρει η ίδια πηγή, συνεργεία της «Ολυμπίας Οδού» και υπεργολάβων επιχειρούν στην περιοχή, ενώ όλος ο μηχανισμός παραμένει σε επιφυλακή σε όλο το μήκος του δρόμου.

Στην ανακοίνωσή της, η «Ολυμπία Οδός» απευθύνει έκκληση στους οδηγούς να αναστείλουν το ταξίδι τους μέχρι νεοτέρας, ενώ όσοι είναι ήδη στον δρόμο να συμμορφώνονται προς τις υποδείξεις της Τροχαίας και να επιδείξουν αυξημένη προσοχή σε όλες τις μετακινήσεις τους μέχρι να περάσει το κύμα της κακοκαιρίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ