ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: Άνοιξε η Αθηνών - Κορίνθου στο ρεύμα προς Αθήνα

Καιρός: Άνοιξε η Αθηνών - Κορίνθου στο ρεύμα προς Αθήνα
INTIME NEWS / ΝΙΚΟΣ ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ

Λίγο πριν από τις 12:00 το μεσημέρι της Δευτέρας δόθηκε εκ νέου στην κυκλοφορία το ρεύμα της Νέας Εθνικής Οδού Αθηνών - Κορίνθου, καθώς ο δρόμος παρέμενε επί ώρες κλειστός, συνέπεια των πλημμυρικών φαινομένων που είχε προκαλέσει νωρίτερα η κακοκαιρία «Γηρυόνης».

Σύμφωνα με τον υπαρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, Κώστα Κυριακόπουλο, το ρεύμα κυκλοφορίας με κατεύθυνση προς Πάτρα, δεν αναμένεται να δοθεί νωρίτερα από το βράδυ, γιατί είναι πάρα πολλά τα φερτά υλικά.

«Βέβαια η "Ολυμπία Οδός" με ερπυστριοφόρα μηχανήματα, με ελαστικοφόρους φορτωτές και φορτηγά αυτοκίνητα μεταφέρουν τους τόνους από φερτά υλικά έξω από τον αυτοκινητόδρομο», ανέφερε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο κ. Κυριακόπουλος.

Όπως επισήμανε, εξάλλου, η Πυροσβεστική έδινε μάχη όλη τη νύχτα, για να απεγκλωβίσει ανθρώπους στην Κινέτα λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας που έπληξε την περιοχή.

«Η Υπηρεσία μας ειδοποιήθηκε περίπου στις 2.30 τα ξημερώματα για αντλήσεις υδάτων στην περιοχή της Κινέττας και των Αγ. Θεοδώρων. Επιχείρησαν 55 οχήματα, 110 άνδρες, έγιναν 20 διασώσεις και 160 αντλήσεις. Κινδύνευσαν ανθρώπινες ζωές και μάλιστα δύο πολίτες μεταφέρθηκαν στο Θριάσιο Νοσοκομείο με υποθερμία», πρόσθεσε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ