ΕΛΛΑΔΑ

Οικονομική έρευνα για πρώτη φορά εις βάρος του Ρουβίκωνα

Οικονομική έρευνα για πρώτη φορά εις βάρος του Ρουβίκωνα
ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ/ΙΝΤΙΜΕ

Στο Τμήμα Φορολογικής Αστυνόμευσης της Οικονομικής Αστυνομίας έχει κληθεί για κατάθεση η γυναίκα, στον λογαριασμό της οποίας φέρεται να συγκέντρωνε χρήματα η αναρχική ομάδα Ρουβίκωνας.

Μέλη της συλλογικότητας υποστήριξαν πως γινόταν προσπάθεια να συγκεντρωθούν στον εν λόγω λογαριασμό συνολικά 30.000 ευρώ. Τα χρήματα αυτά είχαν οριστεί ως εγγύηση για να αφεθεί ελεύθερο το ηγετικό στέλεχος του Ρουβίκωνα, που είχε συλληφθεί για την επίθεση στη Βουλή.

Αυτή είναι η πρώτη φορά που η Οικονομική Αστυνομία ξεκινά οικονομική έρευνα σε βάρος της αναρχικής ομάδας.

Αρκετές φορές στο παρελθόν τα μέλη του Ρουβίκωνα ζητούσαν συγκέντρωση χρημάτων που θα χρησιμοποιούνταν για τα δικαστικά τους έξοδα. Και πραγματικά προκαλούσε πολλά ερωτήματα το γεγονός ότι ανά τακτά χρονικά διαστήματα είχαν συγκεντρωθεί, με αυτόν τον τρόπο, σημαντικά ποσά.

Πλέον, η Οικονομική Αστυνομία θα ερευνήσει τη ροή του χρήματος, αλλά και ποιοι και πόσα χρήματα κατέθεταν στον συγκεκριμένο λογαριασμό κάθε φορά. Εάν δεν είναι ξεκάθαρη η ροή του χρήματος, ενδεχομένως να έχουμε ποινικές εξελίξεις.

Πάντως, ηγετικό στέλεχος του Ρουβίκωνα, με ανάρτησή του στην προσωπική του ιστοσελίδα, υποστηρίζει ότι τα χρήματα συγκεντρώθηκαν μετά από καμπάνια αλληλεγγύης και τα μετέφερε ο ίδιος στην τράπεζα.

Πάντως, διόλου απίθανο δεν είναι η οικονομική έρευνα να διευρυνθεί και να γίνει μία μεγάλη «σάρωση» στα οικονομικά της αναρχικής ομάδας και των μελών της.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ