ΕΛΛΑΔΑ

Αντίρριο: Έλληνες και όχι Γάλλοι οι δύο νεκροί του ιστιοφόρου

Αντίρριο: Έλληνες και όχι Γάλλοι οι δύο νεκροί του ιστιοφόρου
© Intime p.a.

Έλληνες και όχι Γάλλοι ήταν οι δύο άνδρες που έχασαν τη ζωή τους μετά από ανατροπή ιστιοφόρου στην περιοχή του Αντίρριου κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας «Γηρυόνης».

Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα thebest.gr, τα δύο θύματα ήταν ηλικίας 57 και 59 ετών και κατοικούσαν στον Πειραιά.

Η σορός του δεύτερου άνδρα εντοπίστηκε στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή του Αντιρρίου κατά τη διάρκεια των ερευνών που πραγματοποιούσαν το Λιμενικό, πυροσβεστικό πλοιάριο από την Πάτρα και άνδρες της 2ης ΕΜΑΚ.

Υπενθυμίζεται πως χθες ανασύρθηκε νεκρός ο έτερος επιβάτης του ιστιοφόρου.

Το σκάφος είχε αναποδογυρίσει λόγω των ισχυρών ανέμων 7-8 μποφόρ που έπνεαν στην περιοχή.



«Σάρωσε» την Κινέτα ο Γηρυόνης

Να σημειωθεί πως ο «Γηρυόνης» έκπληξε με ιδιαίτερη σφοδρότητα την περιοχή της Κινέτας, αφήνοντας πίσω του εικόνα βιβλικής καταστροφής.

Το ρέμα Πίκας υπερχείλισε, με αποτέλεσμα το νερό να φτάσει έως την Εθνική οδό και να αποφασιστεί η διακοπή της κυκλοφορίας.

Οι ορμητικοί χείμαρροι παρέσυραν ογκώδη «φερτά» υλικά, κορμούς δέντρων και τόνους λάσπης, μετακινώντας αυτοκίνητα και πλημμυρίζοντας σπίτια, παρά το γεγονός ότι είχε προηγηθεί ο καθαρισμός των ρεμάτων για την αποφυγή παρόμοιων φαινομένων.

Άνθρωποι εγκλωβίστηκαν στα σπίτια τους και κινδύνευσαν ζωές, είπε στον ΣΚΑΪ ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

«Έχουν γίνει 27 απεγκλωβισμοί και 13 αντλήσεις υδάτων», σημείωσε.

«Για προληπτικούς λόγους και την ασφάλεια όλων, η Τροχαία έδωσε εντολή για διακοπή της κυκλοφορίας από τα διόδια της Ελευσίνας έως τον Ισθμό, καθώς κλειστή παραμένει και η Παλαιά Εθνική Οδός σε διάφορα σημεία από την Κινέττα ως τους Αγίους Θεοδώρους», επισημάνθηκε σε ανακοίνωση της Ολυμπίας Οδού. Η εθνική άνοιξε λίγη ώρα πριν τις 12:00 το μεσημέρι.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από την Πυροσβεστική έγιναν δεκάδες κλήσεις για άντληση υδάτων και απεγκλωβισμούς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ