ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία «Γηρυόνης»: Πλημμύρισε ξανά η Θάσος - 464 χιλιοστά βροχής σε έξι μέρες

Κακοκαιρία «Γηρυόνης»: Πλημμύρισε ξανά η Θάσος - 464 χιλιοστά βροχής σε έξι μέρες
ΙΝΤΙΜΕ

Μπορεί η κακοκαιρία «Γηρυόνης» να έχει περάσει στην τρίτη και τελευταία φάση της από το πρωί της Τρίτης, όμως δεν έχει σταματήσει να δημιουργεί κατά τόπους προβλήματα. 

Στη διάρκεια της νύχτας, βροχοπτώσεις σημειώθηκαν κυρίως στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, το Αιγαίο, το Νότιο Ιόνιο και την Πελοπόννησο, ενώ καταιγίδες υπήρξαν στο Αιγαίο, το Νότιο Ιόνιο καθώς και σε παράκτιες περιοχές τους.

Το δίκτυο των αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr κατέγραψε τα μεγαλύτερα ολικά ύψη βροχής -από την αρχή του 24ώρου έως το πρωί της Τρίτης- στη Θάσο. Ένα νέο κύμα ισχυρών βροχών έδωσε 138 χιλιοστά βροχής στον Λιμένα Θάσου, κάτι που δημιούργησε νέα προβλήματα στο νησί.

Σύμφωνα με τον μετεωρολογικό σταθμό του Αστεροσκοπείου στο Λιμένα Θάσου, κατά τις τελευταίες έξι μέρες έχουν πέσει συνολικά 464 χιλιοστά βροχής, ενώ καθ' όλο το 2018 είχαν πέσει μόλις λίγα περισσότερα από 600 χιλιοστά.

meteovroxes


Πηγή: meteo.gr

Τη Δευτέρα επλήγη ιδιαίτερα το νησί της Ρόδου με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, ενώ ασθενέστερες βροχές είχαν σημειωθεί και την Κυριακή. Όπως προκύπτει από τον μετεωρολογικό σταθμό του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, στον Έμπωνα Ρόδου έπεσαν 152 χιλιοστά βροχής σε 11 περίπου ώρες, εκ των οποίων τα 125 χιλιοστά σε διάστημα μόνο τεσσάρων ωρών (12:30 έως 16:40). Συνολικά κατά το διήμερο Κυριακής - Δευτέρας καταγράφηκαν 154 χιλιοστά βροχής στον Έμπωνα, 100 χιλιοστά στην πόλη της Ρόδου και στη Λίνδο και 39 χιλιοστά στην Κατταβιά.

Κατά την τρίτη φάση της κακοκαιρίας, η οποία αναμένεται να διαρκέσει έως και τις πρώτες ώρες της Τετάρτης, βροχές και καταιγίδες αναμένεται να σημειωθούν κατά κύριο λόγο στο Αιγαίο στο Νότιο Ιόνιο, στη Νότια Πελοπόννησο και στην Κρήτη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ