Δίκη Siemens: Αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά σε επτά καταδικασθέντες
Την αναγνώριση των ελαφρυντικών του σύννομου βίου σε δυο χρηματιστές που κατά το κατηγορητήριο είχαν παρένθετο ρόλο στη διακίνηση μαύρου χρήματος από τα ταμεία της Siemens και της ειλικρινούς μεταμέλειας μετά την πράξη σε 5 στελέχη της μητρικής εταιρείας αναγνώρισε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, όπου εκδικάζεται η υπόθεση του γερμανικού κολοσσού.
Μετά την αναγνώριση των ελαφρυντικών το λόγο πήρε εισαγγελέας της έδρας Ελένη Σκεπαρνιά, η οποία αφού τόνισε ότι πρόκειται για «το μεγαλύτερο σκάνδαλο δωροδοκιών στη χώρα μας», πρότεινε ποινές που ξεκινούν από τα 7 έτη και φτάνουν στην ανώτατη προβλεπόμενη ποινή του νέου Ποινικού Κώδικα, τα 15 έτη.
Σύμφωνα με την κ. Σκεπαρνιά αυτοί που είχαν «ιθύνοντα ρόλο σε αξιόποινες πράξεις με συμμετοχή πολλών προσώπων» ήταν ο πρώην ισχυρός άνδρας της Siemens Μιχάλης Χριστοφοράκος, ο Χρήστος Καραβέλλας, ο Πρόδρομος Μαυρίδης και τρία πρώην στελέχη του ΟΤΕ.
ΟΠΕΚΑ: Σε εξέλιξη οι αιτήσεις οικονομικής ενίσχυσης οικογενειών σε ορεινές περιοχές
00:30
Η Γερμανία ξεκινά την παραγωγή 5.000 drones μεγάλου βεληνεκούς για την Ουκρανία
23:56
Τα ούρα των ορειβατών απειλούν τους παγετώνες του Έβερεστ - Τι αποκαλύπτει νέα έρευνα
23:48
Ναυάγιο στα Κανάρια Νησιά: Πάνω από 80 πρόσφυγες και μετανάστες νεκροί
23:39