ΕΛΛΑΔΑ

Έρχονται σχεδόν 20.000 προσλήψεις στο Δημόσιο έως το τέλος του 2020

Έρχονται σχεδόν 20.000 προσλήψεις στο Δημόσιο έως το τέλος του 2020
ΜΠΑΜΠΟΥΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ /ΙΝΤΙΜΕ ΝEWS

Ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, προανήγγειλε περίπου 19.700 προσλήψεις μόνιμου προσωπικού έως το τέλος του 2020.

Προτεραιότητα της κυβέρνησης, διαμήνυσε ότι είναι οι τομείς της υγείας, της παιδείας, της ασφάλειας, αλλά και κοινωνικά προγράμματα της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Απαντώντας στις ανησυχίες ότι οι προσλήψεις θα φέρουν τα πάνω-κάτω στον κυβερνητικό οικονομικό σχεδιασμό, ο υπουργός ξεκαθάρισε ότι τα έτη 2018-2019 θα έχουν αποχωρήσει από τον δημόσιο τομέα 20.300 μόνιμοι υπάλληλοι.

Οι προσλήψεις θα υλοποιηθούν «ισοσταθμίζοντας τους ανθρώπους οι οποίοι έχουν φύγει από το δημόσιο αυτή τη διετία», είπε, χαρακτηριστικά, σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ.

Διευκρίνισε ότι στις 19.700 προσλήψεις περιλαμβάνονται όσες είχε εξαγγείλει η προηγούμενη κυβέρνηση, οι 1.500 προσλήψεις ειδικών φρουρών και οι 1.700 συνοριοφυλάκων και φυλάκων αναφορικά με το προσφυγικό.

«Υπάρχει, επίσης, μια σειρά προσλήψεις που έχουμε συμφωνήσει με την τρόικα ότι είναι έξω από του κανόνα ένα προς ένα, διότι πληρώνονται από τις ανταποδοτικές υπηρεσίες των δήμων. Αυτός είναι ένας σημαντικός αριθμός εργαζομένων στην τοπική αυτοδιοίκηση, το πρόγραμμα βοήθεια στο σπίτι, οι 4.500 στην ειδική αγωγή (…) καθώς και ένας σημαντικός αριθμός εκπαιδευτικών που πρέπει να προσληφθούν», είπε ολοκληρώνοντας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ