ΕΛΛΑΔΑ

Πάιατ: Πάγια σύσταση και όχι έκτακτη οδηγία για την Ελλάδα

Πάιατ: Πάγια σύσταση και όχι έκτακτη οδηγία για την Ελλάδα
Φωτογραφία αρχείου ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Πάγιες συστάσεις για την εορταστική περίοδο σε κάθε ευρωπαϊκό προορισμό και όχι έκτακτη ταξιδιωτική οδηγία συνιστά η χθεσινή αναφορά του Στέιτ Ντιπαρτμεντ για την Ελλάδα, διευκρινίζει ο αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ.

Σε tweet του ξεκαθαρίζει, μάλιστα, πως η Ελλάδα παραμένει στο επίπεδο ταξιδιωτικής οδηγίας 1, δηλαδή στην ασφαλέστερη κατηγορία του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Συμβάν: Κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου, τα μέτρα ασφαλείας στην Ελλάδα, παραμένουν σε υψηλά επίπεδα, εξαιτίας των συνεχιζόμενων απειλών που παρουσιάζουν διεθνικές τρομοκρατικές οργανώσεις και μεμονωμένα άτομα τα οποία εμπνέονται από βίαιη εξτρεμιστική ιδεολογία, σε όλη την Ευρώπη.

Οι βίαιοι εξτρεμιστές, συνεχίζουν να εστιάζουν σε τοποθεσίες όπως χριστουγεννιάτικες αγορές, εμπορικά κέντρα, αεροδρόμια, νυκτερινά καταστήματα διασκέδασης, τοποθεσίες (θρησκευτικής) λατρείας, κόμβους μεταφορών και άλλους στόχους στους οποίους συχνάζουν τουρίστες».

Οδηγίες

Capture
  • Να είστε σε συνεχή επαγρύπνηση σε εορταστικά δρώμενα και φεστιβάλ, σε χώρους θρησκευτικής λατρείας και σε πολυσύχναστα μέρη.
  • Αναθεωρήστε τα δικά σας προσωπικά μέτρα ασφάλειας.
  • Να επιθεωρείτε συχνά τον περιβάλλοντα χώρο στον οποίο κινείστε.
  • Να ενημερώνεστε από τα τοπικά ΜΜΕ για τυχόν εξελίξεις».



    Screen grab από την ιστοσελίδα της Αμερικανικής Πρεσβείας

ΔΗΜΟΦΙΛΗ