ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: Έπεσαν τα πρώτα χιόνια σε πολλές περιοχές της Ελλάδας

Καιρός: Έπεσαν τα πρώτα χιόνια σε πολλές περιοχές της Ελλάδας
ΙΝΤΙΜΕ

Στα λευκά «ντύθηκαν» σήμερα πολλές πόλεις της Ελλάδας.

Σύμφωνα με το Meteo, από το βράδυ της Τρίτης χιονοπτώσεις σημειώνονται στα ορεινά και ημιορεινά της Μακεδονίας και της Θράκης, καθώς και σε περιοχές χαμηλότερου υψομέτρου.

Ιδιαίτερα στη Θράκη χιονοπτώσεις σημειώθηκαν ακόμη και σε πεδινές περιοχές.

Παράλληλα, αρνητικές ελάχιστες θερμοκρασίες και παγετός καταγράφηκαν σχεδόν στο σύνολο της δυτικής Μακεδονίας, ενώ κοντά στους μηδέν βαθμούς πλησίασε η ελάχιστη θερμοκρασία και σε πολλές ακόμη περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης.

Κατάλευκο το τοπίο στα Τρίκαλα

Στα ορεινά των Τρικάλων η έντονη χιονόπτωση ξεκίνησε από το βράδυ της Τρίτης.

Στο χιονοδρομικό κέντρο Περτουλίου, άρχισε να χιονίζει από τις 5:30 περίπου τα ξημερώματα της Τετάρτης, ενώ πριν έβρεχε ασταμάτητα.

Το τοπίο σήμερα είναι εντυπωσιακό.

Θεσσαλονίκη: Έπεσαν τα πρώτα χιόνια στα ορεινά

Το πρώτο χιόνι έκανε την εμφάνιση του σε περιοχές της Θεσσαλονίκης. Περιοχές στα ορεινά του νομού Θεσσαλονίκης, όπως ο Χορτιάτης και το Φίλυρο έχουν ντυθεί στα λευκά.

Όπως αναφέρει το thestival.gr, ελαφριά χιονόπτωση παρατηρείται στο Ωραιόκαστρο τον Λαγκαδά, αλλά και στην ανατολική Θεσσαλονίκη.

Χαλκιδική: Το έστρωσε στην Αρναία

Με χιονοπτώσεις πέρασε η νύχτα και στην ορεινή Χαλκιδική. Στην Αρναία και τα γύρω ορεινά χωριά, η εικόνα ήταν πανέμορφη με το στολισμένο χωριό να «ντύνεται» στα άσπρα.

Το τσουχτερό κρύο και τα χιόνια έκαναν την εμφάνισή τους και στη Ξάνθη στη διάρκεια της νύχτας.

Έπεσαν τα πρώτα χιόνια στο Πήλιο και την Κοζάνη

Τα πρώτα χιόνια του φετινού χειμώνα έκαναν την εμφάνισή τους στο Πήλιο, με τους κατοίκους στο βουνό των Κενταύρων να ξυπνούν το πρωί στα… λευκά.

Στα λευκά ξύπνησε και η Κοζάνη μετά από χιονόπτωση που σημειώθηκε τα ξημερώματα.

Έκλεισαν σχολεία σε χωριά του Έβρου λόγω του χιονιά

Δεν προσήλθαν στα σχολεία την Τετάρτη οι μαθητές των οικισμών του ορεινού όγκου του δήμου Σουφλίου, με απόφαση της δημοτικής Αρχής, λόγω της έντονης χιονόπτωσης.

evrosxionia


Πηγή: e-evros.gr

Ειδικότερα, παρέμειναν τα σχολεία στο Σιδηροχώρι, τον Πετρόλοφο, το Μεγάλο Δέρειο, τη Ρούσσα, το Γονικό, τη Σιδηρώ και την Αγριάνη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ