ΕΛΛΑΔΑ

Ένταση και χημικά στην Κρήτη

Ένταση και χημικά στην Κρήτη
ΑΠΕ/ΜΠΕ

Επεισόδια ξέσπασαν το μεσημέρι της Πέμπτης έξω από το Επιμελητήριο Ηρακλείου στην Κρήτη όταν διαμαρτυρόμενοι αγρότες και αστυνομικοί πιάστηκαν στα χέρια, με τους τελευταίους να κάνουν και χρήση χημικών.

 

Τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν οι αγρότες θέλησαν να επιδώσουν ψήφισμα διαμαρτυρίας στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκη Βορίδη, ο οποίος εκείνη την ώρα συμμετείχε σε ευρεία σύσκεψη με εκπροσώπους της Περιφέρειας, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των αγροτών, επιχειρηματιών και όλων των εμπλεκομένων φορέων του νησιού, για τις αποζημιώσεις μετά τα προβλήματα των ελαιοπαραγωγών από τις πρόσφατε καταστροφές.

Όταν η αστυνομία αρνήθηκε στους αγρότες την επίδοση του ψηφίσματος, εκείνοι προσπάθησαν να «σπάσουν» τον αστυνομικό κλοιό με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί να επιχειρήσουν να τους απωθήσουν με κλομπ, ενώ σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα Neakriti.gr έγινε και ρίψη χημικών.

Λίγο νωρίτερα, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεών τους, οι αγρότες πέταξαν ελιές στο οδόστρωμα, επί της οδού Κορωναίου, όπου και βρίσκεται το Επιμελητήριο, υπό την παρουσία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ