ΕΛΛΑΔΑ

Επέτειος Γρηγορόπουλου: «Αν ήξερα τι θα κάνει ο Κορκονέας,θα τον είχα σταματήσει», λέει ο Σαραλιώτης

Επέτειος Γρηγορόπουλου: «Αν ήξερα τι θα κάνει ο Κορκονέας,θα τον είχα σταματήσει», λέει ο Σαραλιώτης
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΩΤΑ ΚΟΡΜΠΑΚΗ

Ο Βασίλης Σαραλιώτης, ο δεύτερος ειδικός φρουρός που είχε φυλακιστεί για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, μίλησε για τη νύχτα της δολοφονίας του 15χρονου μαθητή.

«Αν ήξερα τι θα κάνει ο Κορκονέας, θα τον είχα σταματήσει», λέει, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

«Κάτι έγινε και έφτασε σε αυτό το σημείο. Ότι γίνανε κάποια επεισόδια, γίνανε. Το θέμα ήταν τι έντασης ήταν για να φτάσει στο σημείο να πυροβολήσει», ισχυρίζεται μιλώντας για τον Επαμεινώνδα Κορκονέα. Ξεκαθαρίζει, ωστόσο, πως ποτέ δεν δικαιολόγησε την πράξη του.

«Πότε δεν δικαιολόγησα την πράξη του. Έχω διαχωρίσει τη θέση μου από την πρώτη στιγμή, αλλά ποτέ δεν έγινα πιστευτός», τονίζει, χαρακτηριστικά.

Αφού σημειώνει ότι το μοιραίο βράδυ της δολοφονίας έκανε απλά τη δουλειά του, διευκρινίζει ότι «αυτό δεν σημαίνει ότι έχω σχέση με τον πυροβολισμό ή με την πράξη αλλουνού».

«Οι δικές μου πράξεις ήταν μηδαμινές σε αυτό το σκηνικό», ισχυρίζεται και τονίζει ότι ο Κορκονέας, «το σκέφτηκε και το έκανε, δεν ρώτησε κανέναν».

«Ξαφνιάστηκα, τρόμαξα, δεν πίστευα ότι όντως έγινε. […] Μακάρι να μην γινόταν ποτέ αυτό το σκηνικό», λέει, ακόμη.

Ερωτώμενος από τη δημοσιογράφο του τηλεοπτικού σταθμού τι θα έλεγε σήμερα στην μητέρα του Αλέξη Γρηγορόπουλου, δηλώνει:

«Ότι λέω τόσα χρόνια, ότι δεν έχω σχέση με το θέμα του γιου της. Γίνανε πράγματα χωρίς τη θέλησή μου. Δεν είναι μέρες για να μπω σε λεπτομέρειες, είναι ημέρες μνήμης αλλά και σιωπής και δεν χρειάζονται πολλά λόγια. Μόνο ένα κεράκι».



ΔΗΜΟΦΙΛΗ