ΕΛΛΑΔΑ

Επέτειος Γρηγορόπουλου: Μολότοφ και επεισόδια στο κέντρο της Πάτρας

Επέτειος Γρηγορόπουλου: Μολότοφ και επεισόδια στο κέντρο της Πάτρας
FACEBOOK

Επεισόδια σημειώθηκαν λίγο μετά τις 20:07 την Παρασκευή, στο κέντρο της Πάτρας, όπου διεξάγεται πορεία στη μνήμη του 15χρονου, Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Τη στιγμή που η πορεία βρισκόταν σε εξέλιξη η πορεία, ομάδα διαδηλωτών βγήκε από το κύριο σώμα της πορείας άρχισε να πετάει βόμβες μολότοφ εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων.

Η Αστυνομία προχώρησε σε εκτεταμένη χρήση χημικών και σε ρίψη βομβίδων κρότου - λάμψης, με σκοπό να απωθήσει τους διαδηλωτές.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το thebest.gr, από την ρίψη μολότοφ προκλήθηκε φωτιά σε μπαλκόνι. Άμεσα παρενέβη η Πυροσβεστική και η φωτιά στο μπαλκόνι σβήστηκε. Η κατάσταση στο κέντρο της πόλης είναι αποπνικτική εξαιτίας των δακρυγόνων, ενώ το κέντρο της Πάτρας παραμένει κλειστό.

Όπως αναφέρει η ίδια πηγή, υπάρχει μια γυναίκα τραυματίας, η οποία ευτυχώς τραυματίστηκε ελαφρά. Ένας αστυνομικός που έπεσε πάνω στο φλεγόμενο υλικό μιας μολότοφ που έσκασε στο οδόστρωμα δεν φαίνεται να έχει τραυματιστεί.

Μέχρι στιγμής, η Αστυνομία στην Πάτρα έχει προχωρήσε σε τουλάχιστον 15 προσαγωγές.

Παράλληλα, ισχυρή δύναμη της Αστυνομίας παρατάχθηκε μπροστά από το Παράρτημα του Πανεπιστημίου, στην οδό Κορίνθου. Οι συμμετέχοντες στην πορεία κατέβηκαν από την Σατωβριάνδου προς την οδό Μαιζώνος και ακολουθούνται από τους αστυνομικούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το patrastimes.gr, η συγκέντρωση ξεκίνησε στο παράρτημα του Πανεπιστημίου Πατρών στην οδό Κορίνθου και η πορεία πραγματοποιείται στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Σημειώνεται πως πορεία ήταν η δεύτερη που πραγματοποιείται καθώς στις 12 το μεσημέρι μαθητές των σχολείων της Πάτρας, μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ομάδα αντιεξουσιαστών πραγματοποίησαν επίσης πορεία με αφετηρία το παράρτημα του Πανεπιστημίου Πατρών, η οποία κατέληξε στο συγκρότημα Τεμπονέρα, στα Ψηλά Αλώνια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ