ΕΛΛΑΔΑ

Σύλληψη Κ. Δαφέρμου και άλλων δύο για τα εξοπλιστικά

Σύλληψη Κ. Δαφέρμου και άλλων δύο για τα εξοπλιστικά

Συνελήφθη με ένταλμα του ανακριτή διαφθοράς ο επιχειρηματίας από το χώρο των οπλικών συστημάτων Κωνσταντίνος Δαφέρμος, κατηγορούμενος για παράνομες αμοιβές σε εξοπλιστικά προγράμματα.

Συνελήφθη για την υπόθεση των Εξοπλιστικών, ο επιχειρηματίας Κώστας Δαφέρμος, ο γιος του, Σπύρος Δαφέρμος και ο συνεργάτης του, Γ. Δασκαλάκης από Αστυνομικούς της Διεύθυνσης Οργανωμένου εγκλήματος .

Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, τα ενταλματα σε βάρος των τριών κατηγορουμένων, αφορούν "παράνομες αμοιβές που προκύπτουν να έχουν καταβληθεί για την προμήθεια 98 αντιαρματικών εκτοξευτών μεγάλου βεληνεκούς νέας γενιάς τύπου «Κορνέτ»". Οι κατηγορίες για τις οποίες εκδόθηκαν τα εντάλματα, αφορούν τα κατά περίπτωση αδικήματα της ενεργητικής και παθητικής δωροδοκίας με την επιβαρυντική περίσταση του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Σύμφωνα με στοιχεία της δικογραφίας -όπως έχει ομολογήσει ο πρώην αναπληρωτής διευθυντής Εξοπλισμών του υπουργείου Άμυνας Αντώνης Κάντας- για τη συγκεκριμένη προμήθεια διακινήθηκαν ως «μίζες» 3 εκατ. δολάρια.

Οι τρεις συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον ανακριτή για τις απολογίες τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ