ΕΛΛΑΔΑ

Σ. Νικολάου: Σύντομα οι δράστες της εμπρηστικής επίθεσης θα βρεβούν ενώπιον της Δικαιοσύνης

Σ. Νικολάου: Σύντομα οι δράστες της εμπρηστικής επίθεσης θα βρεβούν ενώπιον της Δικαιοσύνης
ΙΝΤΙΜΕ

«Ο εμπρησμός στο αυτοκίνητο της Διευθύντριας του Ψυχιατρείου Κορυδαλλού είναι μία εγκληματική πράξη για την οποία ήδη κινούνται άμεσα οι προβλεπόμενες διαδικασίες», δήλωσε σχετικά με το περιστατικό η Γενική Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής Σοφία Νικολάου.

«Είμαι βέβαιη ότι οι Αστυνομικές και οι Δικαστικές αρχές θα επιληφθούν με επιτυχία του εν λόγω περιστατικού και σύντομα οι δράστες θα συλληφθούν και θα οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη», σημειώνει.

«Περιστατικά ωμής βίας και τρομοκρατίας σε βάρος οποιουδήποτε πολίτη της χώρας είναι κατακριτέα και καταδικαστέα. Η Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής επιτελεί ένα κρίσιμο έργο και δίνει καθημερινό αγώνα για την εύρυθμη λειτουργία των Καταστημάτων Κράτησης, καθώς και για την αναβάθμιση του σωφρονιστικού συστήματος της χώρας», ξεκαθαρίζει η κυρία Νικολάου.

Υπενθυμίζεται πως οι εμπρηστές περιέλουσαν με εύφλεκτο υγρό το ΙΧ της, που ήταν σταθμευμένο στη λεωφόρο Γαλατσίου, και του έβαλαν φωτιά, προκαλώντας σοβαρές υλικές ζημιές.

Πυροσβεστικά οχήματα που έφτασαν στο σημείο κατάφεραν να σβήσουν γρήγορα τη φωτιά, πριν προκληθούν μεγαλύτερες υλικές ζημιές και το ανακριτικό τμήμα της πυροσβεστικής άρχισε την έρευνα για να διαπιστώσει λίγη ώρα αργότερα ότι η φωτιά προήλθε από πρόθεση.

Μετά από αυτά τα ευρήματα, με την υπόθεση ασχολείται η ελληνική αστυνομία για να εντοπίσει τους εμπρηστές, αλλά και τα κίνητρά τους -δηλαδή εάν πρόκειται για άτομα που αντιδρούν σε αποφάσεις που έχει πάρει η διευθύντρια του ψυχιατρείου στον Κορυδαλλό το τελευταίο διάστημα ή εάν έχει να κάνει με άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Επίσης, νωρίς το πρωί, η αναρχική ομάδα «Σύντροφοι και Συντρόφισσες» ανέλαβε την ευθύνη για το μπαράζ των καταδρομικών επιθέσεων σε 30 στόχους και 13 διαφορετικά σημεία σε όλη την Αττική τα ξημερώματα του Σαββάτου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ