ΕΛΛΑΔΑ

Μήνυμα Μητσοτάκη σε Τουρκία: Η παρανομία δεν γεννά δίκαιο

Μήνυμα Μητσοτάκη σε Τουρκία: Η παρανομία δεν γεννά δίκαιο
ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / INTIME NEWS

Το δικό του μήνυμα στην Τουρκία έστειλε την παραμονή της Συνόδου Κορυφής των Ευρωπαίων ηγετών ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος τόνισε σήμερα πως «η ήπια στάση της Ελλάδας δεν μπορεί να παρερμηνεύεται».

Σχολιάζοντας την τουρκική προκλητικότητα, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως η «παρανομία δεν γεννά δίκαιο».

«Διαθέτουμε τα μέσα και τη βούληση να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας... Το σύνολο της διεθνούς κοινότητας τάσσεται υπέρ της Ελλάδας και απορρίπτει το σύμφωνο Τουρκίας - Λιβύης.

«Έχουμε ισχυρούς συμμάχους που το έχουν καταδικάσει», τόνισε ο πρωθυπουργός, κατά τη διάρκεια κοινών του δηλώσεων με τον πρόεδρο της Σερβίας.

Υποδεχόμενος τον Σέρβο Πρόεδρο Αλεξάντερ Βούτσιτς, στο Μέγαρο Μαξίμου, ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε τη συνάντησή τους και την υπογραφή της συμφωνίας στρατηγικής συνεργασίας «ευκαιρία να επιβεβαιωθούν οι άριστες σχέσεις Ελλάδας και Σερβίας».

Από την πλευρά του ο κ. Βούτσιτς, ανέλαβε την πρωτοβουλία να φιλοξενηθούν στη Σερβία ασυνόδευτα προσφυγόπουλα που βρίσκονται στην Ελλάδα και ο πρωθυπουργός τον ευχαρίστησε για τη στάση του, σημειώνοντας ότι η Σερβία δεν είναι μέλος της ΕΕ «αλλά υποψήφια προς ένταξη χώρα». Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι η Αθήνα υποστηρίζει πλήρως το Βελιγράδι και προτίθεται να προσφέρει τεχνογνωσία για την ένταξη της χώρας στην ΕΕ.

Μεταξύ άλλων, ο Έλληνας πρωθυπουργός χαιρέτισε τη δήλωση του Σέρβου Προέδρου για την ετοιμότητα της χώρας του να προμηθευτεί φυσικό αέριο από τους αγωγούς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ