ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία «Διδώ»: Το πέρασμά της από την Αττική μέσα από ένα timelapse βίντεο

Κακοκαιρία «Διδώ»: Το πέρασμά της από την Αττική μέσα από ένα timelapse βίντεο
INTIME/ ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Το πέρασμα της κακοκαιρίας «Διδώ» από την Αθήνα, χθες, Τρίτη, φαίνεται σε ένα timelapse βίντεο που ανέβασε το meteo.gr.

Η κακοκαιρία καταγράφηκε από δύο μετεωρολογικές κάμερες, η μία εκ των οποίων βρίσκεται στον λόφο Βώκου της Νίκαιας και η άλλη στο Αστεροσκοπείο της Πεντέλης.

Στο μεταξύ, σε εξέλιξη είναι και σήμερα, Τετάρτη, η κακοκαιρία. Βροχές και τοπικές καταιγίδες εκδηλώνονται από τις πρωινές ώρες, με τα σημαντικότερα φαινόμενα να εντοπίζονται στα ανατολικά ηπειρωτικά και στα Δωδεκάνησα.

Σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία τα φαινόμενα στα Δωδεκάνησα θα σταματήσουν τις απογευματινές ώρες. Αντίθετα στην Πιερία, στην Ημαθία, στα παράκτια κυρίως τμήματα της Ανατολικής Θεσσαλίας και ενδεχομένως στις Σποράδες θα συνεχιστούν έως τις μεταμεσονύκτιες ώρες. Χιονοπτώσεις, τοπικά πυκνές θα σημειωθούν στα ορεινά ηπειρωτικά, καθώς και σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας με χαμηλότερο υψόμετρο.

Στον προγνωστικό χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζονται οι αθροιστικές ποσότητες υετού (βροχές / καταιγίδες / χιονοπτώσεις) της "Διδούς", έως τις βραδινές ώρες της Τετάρτης 11/12.

Dido Dec 11

Παράλληλα, από το απόγευμα νέο κύμα τοπικά ισχυρών βροχών και καταιγίδων θα επηρεάσουν τα νότια τμήματα της χώρας, συμπεριλαμβανομένων του νομού Αττικής και της πόλης της Αθήνας, όπως φαίνεται στον ακόλουθο προγνωστικό χάρτη, για το βράδυ της Τετάρτης.

Att Rains Dec 11

ΔΗΜΟΦΙΛΗ