ΕΛΛΑΔΑ

ΕΟΠΥΥ: Χωρίς ηλεκτρονικές υπηρεσίες για τρεις ημέρες – Μόνο έκτακτα περιστατικά στα φαρμακεία

ΕΟΠΥΥ: Χωρίς ηλεκτρονικές υπηρεσίες για τρεις ημέρες – Μόνο έκτακτα περιστατικά στα φαρμακεία
ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA

Την κατανόηση των ασφαλισμένων του ζητά ο ΕΟΠΥΥ, καθώς για τρεις ημέρες δεν θα λειτουργούν οι ηλεκτρονικές εφαρμογές του Οργανισμού.

Ο λόγος είναι το νέο Data Center του ΕΟΠΥΥ, το οποίο είναι έτοιμο να τεθεί σε πλήρη λειτουργία, μετά από παραμονή σε πιλοτική για περισσότερο από ένα χρόνο. Προκειμένου να ολοκληρωθούν οι απαιτούμενες τεχνικές εργασίες, από την Παρασκευή (13/12/2019) έως και την Κυριακή (15/12/2019), οι ηλεκτρονικές εφαρμογές θα είναι εκτός λειτουργίας. Τη Δευτέρα (16/12/2019) όλες οι ηλεκτρονικές εφαρμογές του ΕΟΠΥΥ θα επαναλειτουργούν πλήρως και αδιαλείπτως.

Το νέο υπερσύγχρονο και ανεξάρτητο Data Center του ΕΟΠΥΥ πολλαπλασιάζει τις δυνατότητες του συστήματος, παρέχοντας πλήρη και ανεξάρτητη λειτουργία από τις παλαιές υποδομές του ΕΦΚΑ, στις οποίες φιλοξενείται μέχρι και σήμερα. Αυτό σημαίνει ότι θα προσφέρει υψηλότερου επιπέδου υπηρεσίες, τόσο ως προς τους δικαιούχους του όσο και ως προς τους συμβεβλημένους παρόχους του, αποκτώντας παράλληλα ευελιξία και δυνατότητα ανάπτυξης νέων υπηρεσιών.

Συγκεκριμένα, αυξάνεται κατά έξι φορές η υπολογιστική ισχύς και κατά τέσσερις φορές η ταχύτητα πρόσβασης στο λογισμικό εφαρμογών σε σχέση με τις υφιστάμενες υποδομές. Σε ημερήσια βάση, συνδέονται 60.000 απομακρυσμένοι χρήστες (πάροχοι του ΕΟΠΥΥ), 100.000 ασφαλισμένοι που αναζητούν ηλεκτρονικά πληροφορίες σχετικά με τον Οργανισμό και 1.300 υπάλληλοι του ΕΟΠΥΥ.

Για την αποφυγή ταλαιπωρίας και την καλύτερη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων, ο ΕΟΠΥΥ καλεί τους ασφαλισμένους να προσέρχονται στα φαρμακεία του Οργανισμού από τη Δευτέρα (16/12/2019), οπότε θα επαναλειτουργούν όλες οι ηλεκτρονικές λειτουργίες. Την Παρασκευή (13/12/2019) θα εξυπηρετούνται, κατά προτεραιότητα, τα έκτακτα περιστατικά καθώς και εκείνα που αδυνατούν να προσέλθουν σε άλλη ημερομηνία λόγω προγραμματισμένων θεραπειών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ