ΕΛΛΑΔΑ

Δύο συγκεντρώσεις στην Αθήνα

Δύο συγκεντρώσεις στην Αθήνα
CNN Greece

Παρά την απαγόρευση των συγκεντρώσεων για σήμερα Σάββατο 30 Ιανουαρίου, από την Ελληνική Αστυνομία, υπό το φόβο νέων εκτεταμένων επεισοδίων, λόγω των συγκεντρώσεων για τα Ίμια, πραγματοποιήθηκαν δύο στην Αθήνα.

Η πρώτη ήταν αντιφασιστική συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Αθήνας. Η δεύτερη πραγματοποιήθηκε από μέλη της Χρυσής Αυγής, έξω από τα γραφεία του κόμματος, στη Λεωφόρο Μεσογείων.

LEFTERIS1

Πηγή: CNN Greece

Με απόφαση του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ, μετά τα επεισόδια της περασμένης Πέμπτης απαγορεύτηκαν όλες οι δημόσιες συναθροίσεις από τις 06:00 το πρωί του Σαββάτου μέχρι τις 24:00 τα μεσάνυχτα του Σαββάτου.

Η ΕΛ.ΑΣ επικαλείται λόγους δημόσιας ασφάλειας, και επισημαίνει ότι η απαγόρευση αφορά συγκεντρώσεις και εκδηλώσεις στο κέντρο της Αθήνας, και πιο συγκεκριμένα στο τρίγωνο Χίλτον-Ρηγίλης-Συντάγματος.

Οι δρόμοι που ισχύει η απαγόρευση

Αναλυτικά, η περιοχή όπου ισχύει η απαγόρευση περικλείεται από τις οδούς: Λ. Β. Όλγας (από τη συμβολή της με τη Β. Κωνσταντίνου) - δεξιά Λ. Β. Αμαλίας - αριστερά Φιλελλήνων - Πλατεία Συντάγματος - αριστερά Μητροπόλεως - δεξιά Νίκης - δεξιά Καραγιώργη Σερβίας - αριστερά Σταδίου - δεξιά Βουκουρεστίου - δεξιά Ακαδημίας - αριστερά Κανάρη - συνέχεια Πατριάρχου Ιωακείμ - δεξιά Μαρασλή - αριστερά Ι.Δ. Πατέρα - δεξιά Γενναδίου - αριστερά Ιασίου - δεξιά Βλαδήμηρου Μπένση - δεξιά Λ. Β. Σοφίας - αριστερά Χατζηγιάννη Μέξη - δεξιά Μιχαλακοπούλου - αριστερά Βασιλέως Κωνσταντίνου (μέχρι τη συμβολή της με τη Λ. Β. Όλγας).

Επεισόδια και στην Πλατεία Βικτωρίας

Επεισόδια και συμπλοκές υπήρξαν στην Πλατεία Βικτωρίας ανάμεσα σε αστυνομικές δυνάμεις, αλλοδαπούς και άτομα από τον αντιεξουσιαστικό χώρο. Το αναλυτικό ρεπορτάζ μπορείτε να το διαβάσετε ΕΔΩ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ