ΕΛΛΑΔΑ

Το μέλλον των Βαλκανίων στο τραπέζι του 2ου Thessaloniki Regional Forum

Το μέλλον των Βαλκανίων στο τραπέζι του 2ου Thessaloniki Regional Forum

Μετά από μια επιτυχημένη διοργάνωση το  Thessaloniki Regional Forum επιστρέφει. To 2ο Thessaloniki Regional Forum θα λάβει χώρα στις 7-9 Φεβρουαρίου 2020 στη Θεσσαλονίκη υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και με τίτλο «Πλανήτης Βαλκάνια: το Μέλλον μας σε Κρίσιμο Σταυροδρόμι;». 

Η ατζέντα του συνεδρίου εξετάζει κρίσιμα για την περιοχή ζητήματα που θα καθορίσουν την αυριανή πορεία των χωρών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Οι γεωπολιτικοί ανταγωνισμοί και οι συνεχιζόμενες έριδες στον ταραχώδη αλλά πολλά υποσχόμενο Βαλκανικό χώρο, η προσδοκία της ένταξης του υπόλοιπου κομματιού του στην Ευρωπαϊκή Ένωση, οι οικονομικές και αναπτυξιακές προοπτικές που ανοίγονται για τους λαούς των Βαλκανίων αλλά και τους επίδοξους επενδυτές, ο ψηφιακός μετασχηματισμός των χωρών μας και οι νέες ενεργειακές προκλήσεις θα εξεταστούν σε βάθος σε μια προσπάθεια να αναδειχθεί η δυναμική της περιοχής.

Οι συζητήσεις στο πλαίσιο του 2ου Thessaloniki Regional Forum θα γίνουν από τους ίδιους τους Βαλκάνιους πρωταγωνιστές, αρκετοί από τους οποίους θα κληθούν να πάρουν τις κρίσιμες για το μέλλον της περιοχής μας αποφάσεις.

Υπό αυτό το πρίσμα, διακεκριμένες προσωπικότητες από τους χώρους της πολιτικής και της οικονομίας, διπλωμάτες, ακαδημαϊκοί, εκπρόσωποι διεθνών οργανισμών και μέλη της κοινωνίας των πολιτών θα συναντηθούν στη Θεσσαλονίκη, για μια ανοιχτή συζήτηση για το αύριο. Το αύριο μιας περιοχής που δείχνει να έχει μεγαλύτερη διάθεση από ότι στο παρελθόν όχι μόνο για να αναζητά αλλά και για να βρίσκει βιώσιμες λύσεις για τα κοινά της προβλήματα.

Το Thessaloniki Regional Forum είναι μια ανεξάρτητη μη πολιτική, μη κερδοσκοπική πρωτοβουλία, που έχει στόχο να συνεισφέρει στην ειρηνική επίλυση των περιφερειακών διαφορών, την εμβάθυνση της συνεργασίας στα Βαλκάνια, καθώς και την περαιτέρω ενίσχυση του Ευρωπαϊκού οράματος και της περιφερειακής συνεργασίας, μέσω ενός συνεχούς ανοιχτού και προοδευτικού διαλόγου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ