«Όλα τελείωσαν μπαμπά»: Οι πρώτες κουβέντες του 20χρονου ναυτικού στον πατέρα του
«Όλα τελείωσαν μπαμπά, τώρα θα δούμε πότε θα φύγω από εδώ»: αυτά ήταν τα πρώτα λόγια του 20χρονου ναυτικού, που απήχθη από πειρατές στο Τόγκο, στον πατέρα του. Όπως έγινε γνωστό την Παρασκευή, τρεις από τους ομήρους αφέθηκαν ελεύθεροι, ενώ ανακοινώθηκε από την εταιρεία ότι το τέταρτο άτομο απεβίωσε.
Ο πατέρας του ναυτικού, Θεόδωρος Γκιάτης, μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό του Πρώτου Θέματος 104,6 και αποκάλυψε όλα όσα κουβέντιασε με τον γιο του μετά από την πολυήμερη περιπέτειά του, που ευτυχώς είχε αίσιο τέλος.
Ο ίδιος είπε πως η οικογένειά του ευχαριστεί το Θεό για τη σωτηρία του παιδιού τους.
Όπως είπε, το θλιβερό είναι ότι χάθηκε μια ανθρώπινη ζωή.
«Με την χαρά ήρθε και η λύπη», είπε χαρακτηριστικά που πληροφορήθηκε χθες την είδηση για την απελευθέρωση του γιου του από την πλοιοκτήτρια εταιρεία.
Υπενθυμίζεται ότι η επίθεση πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 3 Δεκεμβρίου, 66 ναυτικά μίλια νότια του πετρελαϊκού τερματικού σταθμού ανοικτά της νήσου Μπόνι.
Το δεξαμενόπλοιο με σημαία Χονγκ Κονγκ, το οποίο ανήκει στην εταιρεία Navios Maritime Acquisition, ήταν έμφορτο όταν δέχθηκε την επίθεση.
SPONSORED
Πανελλήνιες 2026: Σε ποια μαθήματα εξετάζονται αύριο οι υποψήφιοι των ΓΕΛ
18:40
Οι Φρουροί της Επανάστασης του Ιράν απαιτούν την αποχώρηση του Ισραήλ από τον Λίβανο
18:38
Νέο πορτρέτο για το πριγκιπικό ζεύγος της Ιορδανίας με αφορμή την τρίτη επέτειο γάμου τους
18:31
Υπέρ της κατάπαυσης πυρός Λιβάνου-Ισραήλ δηλώνει ο Μακρόν - Ετοιμο το σχέδιο για το Ορμούζ
18:23