ΕΛΛΑΔΑ

Τουρκικό σκάφος παρενόχλησε Έλληνα ψαρά κοντά στην Καλόλιμνο

Τουρκικό σκάφος παρενόχλησε Έλληνα ψαρά κοντά στην Καλόλιμνο
INTIME NEWS / ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ

Προβληματισμό στις ελληνικές αρχές προκαλεί ένα νέο περιστατικό που σημειώθηκε το πρωί της Κυριακής στ’ ανοιχτά της Καλολίμνου, ανάμεσα σε ένα ελληνικό αλιευτικό σκάφος και ένα φουσκωτό της τουρκικής ακτοφυλακής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Τούρκοι λιμενικοί ζήτησαν από Καλύμνιο ψαρά να απομακρυνθεί από ελληνικά χωρικά ύδατα, με το πρόσχημα ότι βρίσκεται σε τουρκικά.

Ωστόσο, το ελληνικό αλιευτικό έπλεε στη θαλάσσια περιοχή, νοτιοανατολικά της Καλολίμνου, δηλαδή εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων.

Στη συνέχεια το φουσκωτό απομακρύνθηκε προς τις τουρκικές ακτές. Ο ψαράς κατήγγειλε το περιστατικό στο λιμεναρχείο Καλύμνου, ενώ για την υπόθεση ενημερώθηκε και το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος – Ελληνική Ακτοφυλακή.

Πάντως, αξιωματικοί του Λιμενικού Σώματος – Ελληνική Ακτοφυλακή σημείωναν πως, μέχρι στιγμής, δεν έχει παρατηρηθεί παραβίαση των θαλασσίων συνόρων από Τούρκους ψαράδες - όπως συνέβαινε άλλες χρονιές κοντά στο Φαρμακονήσι ή το Αγαθονήσι - και ότι επικρατεί ηρεμία.

Σημειώνεται πως κατά το παρελθόν Έλληνες ψαράδες προέβαιναν συχνά σε καταγγελίες ότι τουρκικά αλιευτικά έπλεαν συχνά ανάμεσα στα καΐκια της Καλύμνου, της Κω και της Λέρου και έκοβαν τα παραγάδια που έριχναν στη θάλασσα τα ελληνικά αλιευτικά πλοία.



ΔΗΜΟΦΙΛΗ