ΕΛΛΑΔΑ

Κολωνάκι: Μπαράζ εμπρηστικών επιθέσεων τα ξημερώματα – Κάηκαν αυτοκίνητα

Κολωνάκι: Μπαράζ εμπρηστικών επιθέσεων τα ξημερώματα – Κάηκαν αυτοκίνητα
INTIME/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Σε επιθέσεις προχώρησαν τα ξημερώματα στο Κολωνάκι κουκουλοφόροι, όπου έκαψαν τέσσερα οχήματα ολοσχερώς, ενώ προκάλεσαν σοβαρές υλικές ζημιές σε τρία ακόμη.

Οι εμπρηστές συγκεκριμένα χτύπησαν στην οδό Δημοχάρους κοντά στο Ναυτικό Νοσοκομείο, τοποθετώντας προσανάμματα με αναμμένα κεριά κάτω από αυτοκίνητα ανυποψίαστων πολιτών και τα πυρπόλησαν.

Αμέσως μετά εξαφανίστηκαν χωρίς να γίνουν αντιληπτοί, παρά το γεγονός ότι η εμπρηστική ενέργεια σημειώθηκε σε μία περιοχή που λόγω της Αμερικανικής Πρεσβείας θεωρείται μία από τις πιο καλά φυλασσόμενες περιοχές της Αθήνας.

Εντύπωση προκαλεί και το γεγονός ότι είχαν τον χρόνο να ενεργήσουν και να πυρπολήσουν τόσα πολλά αυτοκίνητα, χωρίς κανένας να αντιληφθεί τις κινήσεις τους.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις που έφτασαν στο σημείο έσβησαν εγκαίρως τη φωτιά, πριν προκληθούν μεγαλύτερες ζημιές.

Οι Αρχές εκτιμούν ότι οι αντιεξουσιαστές συνεχίζουν τη δράση που οι ίδιοι είχαν ανακοινώσει -ότι δηλαδή «δεν θα χτυπούν πια τα Εξάρχεια, αλλά περιφερειακά».

Εμπρηστικές επιθέσεις και στη Θεσσαλονίκη

Στο στόχαστρο εμπρηστών μπήκε το πρωί αντιπροσωπεία εμπορίας αυτοκινήτων πολυτελείας στην ανατολική Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα, στις 4:15 τα ξημερώματα έβαλαν φωτιά σε προσανάμματα και τα τοποθέτησαν κάτω από τα ελαστικά τεσσάρων αυτοκινήτων, που ήταν σταθμευμένα στην περίμετρο της επιχείρησης.

Το περιστατικό αντελήφθη ένα ζευγάρι, που απομάκρυνε έγκαιρα τα προσανάμματα κάτω από τα τρία αυτοκίνητα ενώ λόγω της άμεσης επέμβασης της Πυροσβεστικής, προκλήθηκαν φθορές μόνο στο μπροστινό μέρος ενός αυτοκινήτου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ