ΕΛΛΑΔΑ

Βόμβα στου Ζωγράφου: Πού επικεντρώνονται οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής

Βόμβα στου Ζωγράφου: Πού επικεντρώνονται οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής
ΙΝΤΙΜΕ/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Τις ομοιότητες και τις διαφορές της βόμβας στου Ζωγράφου με τον μηχανισμό με που είχε βρεθεί στη σχολή Μηχανικών στο Πολυτεχνείο τον Απρίλιο του 2018 αλλά και αυτόν που εντοπίστηκε στον Άγιο Διονύσιο στο Κολωνάκι αναζητούν στην αντιτρομοκρατική και στα εγκληματολογικά εργαστήρια.

Οι Αρχές έχουν βάλει στο μικροσκόπιο τα υπολείμματα του εκρηκτικού μηχανισμού που εντοπίστηκε χθες κοντά στο ΑΤ Ζωγράφου, ο οποίος ευτυχώς δεν εξερράγη.

Oι αστυνομικοί εντόπισαν καλώδια και ρολόι, ενώ η συνδεσμολογία του μηχανισμού ήταν πλήρης.

Ο μηχανισμός, όπως θεωρούν αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ, ήταν ενεργός και «θα μπορούσε να είχε προκαλέσει ακόμη και νεκρό»

Μέσα στον μηχανισμό εντοπίστηκε πυρίτιδα, καθώς επίσης και δεκάδες καρφιά.

Το ρολόι ήταν προγραμματισμένο ώστε η βόμβα να εκραγεί κανονικά και μάλιστα, μόλις λίγη ώρα μετά τον εντοπισμό της.

Το CNN Greece δημοσίευσε χθες και φωτογραφία από τον εκρηκτικό μηχανισμό που τοποθετήθηκε στον μαντρότοιχο της Πανεπιστημιούπολης.

IMG 4307

Στην περιοχή ακούστηκαν δύο ήχοι εκρήξεων: ο πρώτος ήταν από την ελεγχόμενη έκρηξη που προκάλεσαν οι πυροτεχνουργοί, ενώ ο δεύτερος από εκείνη του μηχανισμού.

Όπως αποκαλύφθηκε, η βόμβα ήταν τοποθετημένη μέσα σε μεταλλικό σωλήνα και ολόκληρος ο εκρηκτικός μηχανισμός ήταν μέσα σε σακίδιο.

Αυτή τη στιγμή, στα εργαστήρια οι πυροτεχνουργοί προσπαθούν να διαπιστώσουν ποιο ήταν το λάθος στη συνδεσμολογία και δεν εξερράγη η βόμβα.ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ