ΕΛΛΑΔΑ

Θεσπιές: Προφυλακιστέος ένας από τους συλληφθέντες για τη διπλή δολοφονία

Θεσπιές: Προφυλακιστέος ένας από τους συλληφθέντες για τη διπλή δολοφονία

Προφυλακιστέος, με την σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή της Θήβας, κρίθηκε ο ένας από τους τρεις συλληφθέντες για το φονικό με τους δυο νεκρούς στις Θεσπιές Βοιωτίας.

Οι άλλοι δυο κατηγορούμενοι που απολογήθηκαν και αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Σημειώνεται πως ακόμη δύο άτομα είχαν προσαχθεί για την υπόθεση.

Το χρονικό τηςτραγωδίας

Όλα ξεκίνησαν το μεσημέρι της Παρασκευής (13/12) όταν υπήρξε συμπλοκή μεταξύ των δύο ομάδων «σεκιούριτι» με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό ενός πατέρα και του γιου του καθώς και τον τραυματισμό του ανιψιού του.

Οι δύο οικογένειες είχαν συνεργαστεί στο παρελθόν ωστόσο, το τελευταίο διάστημα εκδηλώθηκε ανταγωνισμός μεταξύ τους, για την «μοιρασιά» της βιομηχανικής περιοχής των Οινοφύτων και Σχηματαρίου, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Πληροφορίες αναφέρουν πως το περιστατικό έγινε έξω από το 3ο Γυμνάσιο, όταν τρία άτομα, επιχείρησαν να τοποθετήσουν πινακίδα που έγραφε ότι το σχολείο φυλάσσεται από τη δική τους εταιρεία.

Κοντά στο γενικό Λύκειο της Θήβας βρέθηκαν για να λύσουν τις διαφορές τους. Από τη μια πλευρά ήταν ο πατέρας, 75 ετών, ο γιος 34 ετών και ο ανιψιός 30 ετών, ενώ από την άλλη πλευρά βρίσκονταν ο 74χρονος πατέρας με τον 33χρονο γιο του.

Οι πρώτες πληροφορίες που έφτασαν στην Αστυνομία, αναφέρουν ότι η αρχή της σύγκρουσης μεταξύ των δύο πλευρών ξεκίνησε με λεκτική αντιπαράθεση, αλλά στη συνέχεια έκαναν χρήση όπλων, με αποτέλεσμα να πέσουν νεκροί ο πατέρας και ο γιος από τη μια ομάδα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ