ΕΛΛΑΔΑ

Μπαράζ επιθέσεων στη Θεσσαλονίκη

Μπαράζ επιθέσεων στη Θεσσαλονίκη
ΠΑΠΑΝΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/ΙΝΤΙΜΕ

Μπαράζ επιθέσεων σε οχήματα και καταστήματα σημειώθηκε στη Θεσσαλονίκη.

Όπως έγινε γνωστό, στις 04:00 τυλίχθηκαν στις φλόγες και υπέστησαν σοβαρές ζημιές δύο σκαπτικά μηχανήματα που ήταν σταθμευμένα στην οδό Επταπυργίου στην Άνω Πόλη, κοντά στη Μονή Βλατάδων. Στο σημείο έσπευσε η Πυροσβεστική που επιχείρησε με έξι πυροσβέστες και δύο οχήματα.

Ένα δεκαπεντάλεπτο αργότερα εκδηλώθηκε δεύτερη εμπρηστική ενέργεια, αυτή τη φορά σε αυτοκίνητο, τύπου βαν, ιδιοκτησίας αλυσίδας σούπερ μάρκετ. Το όχημα, που καταστράφηκε ολοσχερώς, ήταν σταθμευμένο στον αύλειο χώρο σούπερ μάρκετ επί της οδού Βιζυηνού στις Σαράντα Εκκλησίες.

Οι εμπρηστές προκάλεσαν φωτιά και σε ΑΤΜ που βρίσκεται στις ίδιες εγκαταστάσεις, με τις ζημιές στο μηχάνημα να είναι περιορισμένες. Και στη δεύτερη περίπτωση επιχείρησαν έξι πυροσβέστες με δύο οχήματα.

Παράλληλα, υπήρξαν χτυπήματα σε δεκατρία εμπορικά καταστήματα στο κέντρο της πόλης.

Δυνάμεις της αστυνομίας, όπως αναφέρει το thestival.gr, «χτένισαν» την περιοχή για να εντοπίσουν τους δράστες των επιθέσεων και προχώρησαν σε 29 προσαγωγές. Όλοι οι ύποπτοι αφέθηκαν ελεύθεροι.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας αστυνομικές δυνάμεις περιφρουρούσαν τα καταστήματα που υπέστησαν ζημιές. Στην πλατεία του μνημείου της Καμάρας εγκαταστάθηκε διμοιρία καθώς υπήρχε πληροφορία ότι τα άτομα που συμμετείχαν στην καταδρομική επίθεση είχαν κινηθεί προς την περιοχή της Ροτόντας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ